tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott felszámolás előtt álló munkáltató tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Felszámolás előtt álló munkáltató dolgozóinak ellátásai

Kérdés: Jogosultak jelenleg valamilyen ellátásra, illetve szereztek-e szolgálati időt a tavalyi évben egy felszámolás előtti állapotban lévő kft. dolgozói, akik 2013-ban még megkapták a bérüket, amelyről a bevallás is megtörtént, de a közterheket már nem tudta megfizetni a cég? Jogosultak lesznek a munkavállalók a végkielégítésre, ha a munkáltató januártól már nem tud munkát biztosítani, az állás­időre járó bért sem tudják kifizetni, ezért közös megegyezéssel kívánják megszüntetni a munkaviszonyokat?
Részlet a válaszból: […]magatartást tanúsít, amely a munkaviszony fenntartását lehetetlenné teszi.A Tny-tv. 37. §-ának (1) bekezdése értelmében szolgálati időnek minősül a Tbj-tv. szerinti biztosítási jogviszony, amennyiben a biztosítottól a nyugdíjjárulékot levonták. Ez a tavalyi év vonatkozásában megtörtént, tehát a 2013. év vonatkozásában a kft. alkalmazottainak szolgálati ideje rendezett.Más a helyzet a 2014. év vonatkozásában. Az Mt. 146. §-ának (1) bekezdése értelmében, amennyiben a munkáltató foglalkoztatási kötelezettségének a beosztás szerinti munkaidőben nem tesz eleget (állásidő) - az elháríthatatlan külső okot nem számítva -, a munkavállalót alapbér illeti meg.Az említett juttatás viszont egyelőre nem került kifizetésre, ezért annak megtörténtéig, illetve a járulékok levonásáig, bevallásáig ez az időszak szolgálati időként nem vehető[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2014. március 18.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 4345
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: