tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott elveszett munkakönyv tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Elveszett munkakönyv

Kérdés: Hogyan tudná pótolni a munkakönyvét egy 1978 óta külföldön élő személy? A vállalat, ahol legutoljára dolgozott, jogutód nélkül megszűnt, a munkakönyve pedig elveszett.
Részlet a válaszból: […]és egy esetleges nyugdíjigény esetén beszámításra kerülnek.Ha az említett adatok a nyilvántartásban szerepelnek, akkor nincs jelentősége munkakönyvnek. Erről a nyugdíjigény benyújtása vagy adategyeztetés révén lehet bizonyosságot szerezni. Az adategyeztetés kezdeményezéséhez magyar ügyfélkapura van szükség.Amennyiben bizonyos időszakok a társadalombiztosítási nyilvántartásból hiányoznak, akkor elsődlegesen okirati bizonyításra, vagy végső soron (a szolgálati idő) tanúkkal történő bizonyítására van lehetőség.Az okirati bizonyítás során lenne felhasználható a munkakönyv, amelynek fellelésére, illetve pótlására 40 év távlatából különösebb esély nincs. Ugyanakkor a nyugdíjbiztosítás[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2019. augusztus 27.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 6173
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,