tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott ellátások karantén idejére tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Ellátások karantén idejére

Kérdés: Jogosult lehet táppénzre vagy bármilyen egyéb ellátásra az a munkavállaló, aki családjával külföldi nyaralásra ment zöld besorolású országba, de mire hazajöttek, az ország besorolása sárgára váltott, ezért 14 napos karanténba kellett vonulniuk? Hogyan pótolható ebben az esetben a keresetveszteség?
Részlet a válaszból: […]veszi, és a keresőképtelenségét igazolja. A keresőképtelenség igazolása ebben az esetben "7"-es kóddal történik. A keresőképtelen állományba vételre a hatályos jogszabályokban foglaltaknak megfelelően kerülhet sor, ha a tiszti főorvos határozatot hozott, és erről tájékoztatta a háziorvost.A 398/2020. Korm. rendelet az Eb-tv. R. 41. §-át kiegészítette egy (6) bekezdéssel, melynek értelmében, ha a biztosított részére, aki magánútlevéllel, valamint egyéb úti okmánnyal végrehajtott nem hivatalos célú, kevésbé súlyos vagy súlyos fertőzöttségi mértékű országból Magyarország területére történő beutazáskor hatósági házi karantént rendeltek el, nem minősül keresőképtelennek. Ennek következtében a keresőképtelensége nem kerül igazolásra.A[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2020. szeptember 15.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 6549
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,