tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott ellátások ikerszülés esetén tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Ellátások ikerszülés esetén

Kérdés: Helyesen tájékoztatta a munkáltató a munkavállalót, hogy a csecsemőgondozási díj és a gyermekgondozási díj is csak egyszeres összegben illeti meg, annak ellenére, hogy ikergyermekekkel várandós? A munkavállaló 2019. áprilistól veszélyeztetett terhesként keresőképtelen állományban van, a szülés várható időpontja 2019. október 25., és úgy tudja, hogy kétszeres összegben jogosult az ellátásokra. Megilleti valamilyen kedvezmény a dolgozót az ikerszülésre tekintettel?
Részlet a válaszból: […]jogosult. A szülési szabadság időtartama nem függ a születendő gyermekek számától, és a szülési szabadság idejére járó csecsemőgondozási díj ikerszülés esetén sem jár kétszeresen.A gyermekgondozási díj esetében viszont van egy jelentős kedvezmény. Általános esetben ugyanis a GYED a csecsemőgondozási díj lejártát követő naptól a gyermek második életévének betöltéséig jár. Iker-gyermekek esetében azonban ez az ellátás még további 1 évig megilleti az édesanyát, azaz nem a gyermekek 2., hanem a 3. életévének betöltéséig kaphatja a gyermekgondozási díjat (Eb-tv. 42/B. §).A gyermekgondozást segítő ellátás (GYES) ugyan nem egészségbiztosítási[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2019. október 15.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 6221
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,