tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott ikerszülés tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Ellátások ikerszülés esetén

Kérdés: Helyesen tájékoztatta a munkáltató a munkavállalót, hogy a csecsemőgondozási díj és a gyermekgondozási díj is csak egyszeres összegben illeti meg, annak ellenére, hogy ikergyermekekkel várandós? A munkavállaló 2019. áprilistól veszélyeztetett terhesként keresőképtelen állományban van, a szülés várható időpontja 2019. október 25., és úgy tudja, hogy kétszeres összegben jogosult az ellátásokra. Megilleti valamilyen kedvezmény a dolgozót az ikerszülésre tekintettel?
Részlet a válaszból: […]jogosult. A szülési szabadság időtartama nem függ a születendő gyermekek számától, és a szülési szabadság idejére járó csecsemőgondozási díj ikerszülés esetén sem jár kétszeresen.A gyermekgondozási díj esetében viszont van egy jelentős kedvezmény. Általános esetben ugyanis a GYED a csecsemőgondozási díj lejártát követő naptól a gyermek második életévének betöltéséig jár. Iker-gyermekek esetében azonban ez az ellátás még további 1 évig megilleti az édesanyát, azaz nem a gyermekek 2., hanem a 3. életévének betöltéséig kaphatja a gyermekgondozási díjat (Eb-tv. 42/B. §).A gyermekgondozást segítő ellátás (GYES) ugyan nem egészségbiztosítási[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2019. október 15.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 6221
Kapcsolódó tárgyszavak: ,

2. találat: Ellátások ikerszülés esetén

Kérdés: Milyen ellátásokra lesz jogosult az a két éve folyamatosan biztosított, heti 40 órás munkaidőben dolgozó nő munkavállaló, aki hármas ikreket vár?
Részlet a válaszból: […]segély és a gyermekgondozási díj is keresetarányos ellátás, az ellátás összegét a gyermekek száma nem befolyásolja. A terhességi-gyermekágyi segélynek nincs felső határösszege. A gyermekgondozási díj havi maximális összege 2004-ben havi 83 000 forint. Az anya családtámogatási ellátásként - alanyi jogon - a szülést követően anyasági támogatásra, családi pótlékra, a gyermekek 2. életévének betöltése után gyermekgondozási segélyre válik jogosulttá. Az anyasági támogatás gyermekenkénti összege azonos a gyermek születésének időpontjában érvényes öregségi nyugdíj legkisebb összegének 225 százalékával, ikerszülés esetén 300 százalékával. A gyermekgondozási[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2004. október 26.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 826
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,