tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott elkülönítés közegészségügyi okból tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Ellátások elkülönítés esetén

Kérdés: Milyen ellátást kell számfejtenie a kifizetőhelynek abban az esetben, ha a dolgozó 2020. március 27-én már nem jelent meg a munkahelyén, hanem betelefonált, hogy családjával együtt elkülönítették, a férjét pedig koronavírus--fertőzéssel kórházba szállították?
Részlet a válaszból: […]esetben a leírtak szerint ez történt. Az intézkedést elrendelő tiszti főorvos értesíti a keresőképtelen állományba vételre jogosult orvost, aki a dolgozót (biztosítottat) nyilvántartásba veszi, és igazolja a keresőképtelenségét. Természetesen a táppénzre való jogosultság elbírálásánál az általános rendelkezéseket alkalmazni kell (pl. folyamatos biztosításban töltött idő vizsgálata). A táppénzre való jogosultságnál a betegszabadságra vonatkozó rendelkezéseket nem kell alkalmazni, tehát a táppénz a keresőképtelenség első napjától jár.A táppénz megállapítása csak a kiállított orvosi igazolás alapján lehetséges. A kialakult vészhelyzetre tekintettel az orvosi igazolást a munkavállaló lehetőleg ne személyesen adja le, hanem azt postai vagy elektronikus úton juttassa el a foglalkoztatóhoz. Az elektronikus út igénybevétele esetén a keresőképtelenségi igazolást be kell szkennelni (vagy le kell fényképezni), és a dolgozónak nyilatkozni kell arról, hogy az igazolás az eredetivel mindenben megegyezik, vagy elektronikus aláírással kell ellátni.A foglalkoztatónak az így benyújtott keresőképtelenségi igazolásokat - 5 napon belül - kell a kifizetőhelyhez továbbítani. Azonban fel kell hívni a dolgozó figyelmét, hogy a vészhelyzet megszűnését követően köteles benyújtania a vészhelyzet alatt elektronikus[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2020. április 14.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 6399
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,