tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott ekhós munkavállaló üzemi balesete tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Ekhós munkavállaló üzemi balesete

Kérdés: Milyen alap figyelembevételével állapítják meg a munkavállaló baleseti táppénzének összegét abban az esetben, ha munkaviszonyában a teljes keresetére az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás szerinti adózást választotta, és munkába menet balesetet szenvedett? Valóban a minimális nyugdíj 150 százalékát veszik figyelembe ebben az esetben, tekintettel arra, hogy nem fizetett pénzbeli egészségbiztosítási járulékot?
Részlet a válaszból: […]vonatkozásában tehetett volna ekhós nyilatkozatot.Jelen esetben azért is hasznos e másik jogviszony, mert ebben az általános szabályok szerint megilletheti őt keresőképtelenségére tekintettel a táppénz, hiszen az ekhós jogviszonyában az említett csekély összeg alapulvételével sem jogosult semmilyen ellátásra. Az Eb-tv. 56. §-ának (2) bekezdése értelmében a pénzbeli egészségbiztosítási járulék fizetésére nem kötelezett biztosított baleseti táppénzének összege valóban az öregségi nyugdíjminimum 150 százalékos összegével egyezik, amely 2018-ban 42?750 forint, míg úti üzemi baleset esetén ennek 90 százaléka.Az ekho szerinti adózást választó személy azonban e jogviszonya alapján egyáltalán[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2018. november 27.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5938
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,