tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott egyéni védőeszköz tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Munkaruha, védőruha

Kérdés: Melyek a munka- és védőruha-juttatás érvényes feltételei? Meg van-e határozva a munkaruhára fordítható összeg? Van-e olyan rendelkezés, amely a kihordási időt meghatározza, és a munkáltató részéről biztosítandó ruhaféleségeket (pl. zakó, nadrág, cipő stb.) tételesen felsorolja?
Részlet a válaszból: […](pl.: az élelmiszer-kereskedelemben dolgozó hentesek számára kötelező a lánckötény és lánckesztyű viselete). A védőruhák az egyéni védőeszközök körébe tartoznak, viselhetők a munkaruha vagy közvetlenül az alsó ruházat felett, feladata kizárólag a munkavállaló védelme valamilyen kockázattól. Az egyéni védőeszközök elsődlegesen az Mvt. hatálya alá tartoznak. A munkavállalók egyéni védőeszközzel való ellátásával kapcsolatos munkáltatói feladatokat a 65/1999. EüM rendelet határozza meg. E rendelet alkalmazásában egyéni védőeszköz: aa) minden olyan eszköz, amelyet a munkavállaló azért visel vagy tart magánál, hogy az a munkavégzésből, a munkafolyamatból, illetve a technológiából eredő kockázatokat az egészséget nem veszélyeztető mértékűre csökkentse, továbbá ab) az eszköz bármely kiegészítése vagy egyéb segédeszköz, amelynek a feladata az aa) pont szerinti cél elérése [a továbbiakban aa) és ab) pontok együtt: védőeszköz]; Nem minősül védőeszköznek: - a közönséges munkaruha és az olyan egyenruha, illetve formaruha, amelyet nem a munkavállaló biztonságának és egészségének védelmére terveztek, illetve vizsgáltak; - az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény szerinti mentést és betegszállítást végző mentőszolgálatok által használt felszerelések; - a fegyveres erők és egyéb rendvédelmi szervek által viselt vagy használt védőeszköz; - a[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2006. augusztus 15.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 1515
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,