tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott egyéni vállalkozás külföldön tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Külföldi jogviszony igazolása

Kérdés: Elfogadható a külföldi jogviszony igazolásaként az E104 számú igazolás egy magyar társas vállalkozás ügyvezetője esetében, aki Ausztriában egyéni vállalkozóként biztosítási jogviszonnyal rendelkezik, vagy csak az A1 jelű nyomtatvány megfelelő?
Részlet a válaszból: […]igazolására szolgál.A kérdésben foglaltak alapján problémaként merülhet fel az is, hogy az említett tagra valóban Ausztriában terjed-e ki a biztosítás? Jóllehet egyéni vállalkozóként ott biztosított, de amennyiben Magyarországon az ügyvezetői teendőit munkaviszonyban látja el, akkor a magyar jog hatálya alá kerülhet át. A 883/2004/EK rendelet 13. cikkének (3) bekezdése értelmében az a személy, aki különböző tagállamokban szokásosan munkavállalóként és önálló vállalkozóként végez tevékenységet, azon tagállam jogszabályainak a hatálya alá tartozik, amelyben a tevékenységet munkavállalóként végzi.Ugyancsak a[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2013. április 30.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 4062
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,