tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott egyéni ügyvéd szülése tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Egyéni ügyvéd szülése

Kérdés: Kell szüneteltetni az ügyvédi tevékenységet a TGYÁS és a GYED igénybevételének ideje alatt annak az egyéni ügyvédnek az esetében, aki várhatóan 2014. május 9-én fog szülni, de a terhességi-gyermekágyi segélyt már a szülést megelőzően igénybe kívánja venni? Mi történik akkor, ha szünetelteti a tevékenységét az ellátások igénybevétele alatt?
Részlet a válaszból: […]keresőtevékenység személyes folytatását ezen ellátások folyósításának időszaka alatt, ellenkező esetben az ellátásokra jogosultság megszűnik [Eb-tv. 41.§ (1) bekezdés b) pont, 42/C. § a) pont].Társadalombiztosítási értelemben az ügyvédi tevékenység szüneteltetése alatt szünetel a biztosítás [Tbj-tv. 8. § e) pont], tehát az egyéni ügyvédet járulékfizetési kötelezettség ezen időszak alatt nem terheli.Ugyanakkor az ellátások folyósításának időszakára az ügyvéd egészségügyi szolgáltatásokra[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2014. április 29.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 4386
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,