tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott egyedülálló nyugdíjjáruléka tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Egyedülálló nyugdíjjárulékai

Kérdés: Mi történik az évtizedek alatt levont nyugdíjjárulékkal egy jelenleg 52 éves egyedülálló férfinak az esetében, ha nem alapít családot, és a nyugdíjazása előtt meghal? Köthet-e valamelyik rokonával, vagy bárki mással olyan szerződést, amelyben kedvezményezettként jelöli meg őket? Kaphatnak-e hozzátartozói nyugdíjat a közeli hozzátartozók (pl. testvérek) ebben az esetben?
Részlet a válaszból: […]Magán-nyugdíjpénztári tagság esetén a biztosított a nyugdíjjárulékának alapjából levont - 2010. évben - 9,5 százalék mértékű nyugdíjjárulékból 8 százalékot a magánnyugdíjpénztárba, 1,5 százalékot a társadalombiztosítási nyugdíjba fizet. Azonban 2010. november 1-je és 2011. december 31-e között esedékes, a magán-nyugdíjpénztári tag után fizetendő nyugdíjjárulék mértéke 0 százalék. Amennyiben a Kérdező magánnyugdíjpénztár-tag, úgy természetes személy kedvezményezettet a belépési nyilatkozaton, közokiratban vagy teljes bizonyító erejű magánokiratban jelölhet meg. Ha magán-nyugdíjpénztári tagként kedvezményezettet nem jelölt meg, akkor a kedvezményezettnek a tag természetes személy örökösét kell tekinteni örökrésze arányában. Ha a tagnak a törvényes öröklés rendje szerint természetes személy örököse nincs, akkor az egyéni számláján lévő összeg a pénztárra száll, és a pénztár fedezeti tartalékán a tagok egyéni számlái és a szolgáltatási tartalékok javára a jóváírás időpontjában fennálló egyenlegek figyelembevételével kell elszámolni. Amennyiben[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2010. december 7.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 3187
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,