tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott egészségügyi szolgáltató tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Egészségügyi szolgáltató kft. szakképzési hozzájárulása

Kérdés: Hogyan kell megállapítani egy egészségügyi szolgáltató kft. egészségügyi dolgozói (pl. gyógyszertári asszisztens, gyógyszerész, orvos) után fizetendő szakképzésihozzájárulás-fizetési kötelezettséget abban az esetben, ha az asszisztensek munkaidőben csak közfeladatot látnak el (betegellátás, betegirányítás), de a foglalkoztató cégnek nemcsak közfeladatok ellátásából származik bevétele, hanem pl. orvosok esetében ügyelet ellátásából, illetve orvosi alkalmassági vizsgálatok elvégzéséből? A vállalkozás szerződéses kapcsolatban áll az egészségbiztosítási szervvel.
Részlet a válaszból: […]ellátásával összefüggésben őt terhelő szociálishozzájárulásiadó-alap után.A mentességnek tehát összességében négy feltétele van, nevezetesen a foglalkoztató- közfeladatot lát el,- nem költségvetési szerv,- egészségügyi szolgáltató és- az egészségbiztosítási szervvel szerződésben áll.Akik megfelelnek e kritériumoknak, azok bére után nem áll fenn a szakképzési hozzájárulás fizetésének a kötelezettsége.Az Eü-tv. 139. §-a értelmében az egészségügyi dolgozó egészségügyi szolgáltatás nyújtásával összefüggő tevékenység végzése során, valamint az egészségügyi szolgáltatóval munkavégzésre irányuló jogviszonyban álló más személy ezen jogviszony alapján végzett,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2013. február 26.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 4000