tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott diplomás GYED tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: "Diplomás GYED"

Kérdés: Kaphatja a gyermeke kétéves koráig a GYED-et egy harmadéves egyetemi hallgató, aki 2017. augusztus 12-én született gyermeke után részesül az ellátásban? Azt a felvilágosítást kapta, hogy az ellátást a gyermek egyéves koráig folyósítják részére, viszont azt hallotta, hogy 2018-tól a felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatók részére már a gyerek kétéves koráig jár a GYED.
Részlet a válaszból: […]időt nemcsak a 2017. december 31. napját követően megállapításra kerülő hallgatói GYED esetében kell alkalmazni, hanem a 2017. évben megállapított ellátásokra is, ha a jogosultság 2017. december 31-én fennáll.Mivel jelen esetben az édesanya hallgatói gyermekgondozásidíj-jogosultsága 2018. augusztus 12-ig került megállapításra - tehát a jogosultsága 2017. december 31-én fennállt -, ezért részére a hallgatói gyermekgondozási[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2018. március 13.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5683
Kapcsolódó tárgyszavak:

2. találat: Szülés egyetemi tanulmányok befejezése után

Kérdés: Milyen ellátásra jogosult az az édesanya, aki 2015 szeptemberében fejezte be egyetemi tanulmányait, de terhessége miatt már nem tudott jogviszonyt létesíteni, és 2016. március 5-én megszületett első gyermeke?
Részlet a válaszból: […]magyar nyelvű nappali képzésben legalább két félév aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezik, azzal, hogy egy félévre csak egy aktív hallgatói jogviszony vehető figyelembe,- a gyermeket saját háztartásában neveli,- magyar állampolgár, vagy másik EGT-tagállam állampolgára, és a szülés időpontjában rendelkezik magyarországi bejelentett lakóhellyel,- gyermeke a hallgatói jogviszony fennállása alatt vagy annak szünetelését, illetve megszűnését követő egy éven belül születik.A diplomás GYED a gyermek születésének napjától a gyermek egyéves koráig jár.A diplomás GYED naptári napi összege attól függ, hogy milyen képzésben részesült a hallgató:- Felsőfokú alapképzésben, felsőfokú szakképzésben vagy felsőoktatási szakképzésben, valamint a szakirányú továbbképzésben részt vevő hallgató esetén a jogosultság kezdőnapján érvényes kötelező legkisebb munkabér (2016. január 1-jétől 111 000 forint) 70 százaléka.- A mesterképzésben, egységes, osztatlan képzésben vagy doktori képzésben részt vevő hallgató esetén a jogosultság kezdőnapján[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2016. április 12.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5026