tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott cégvezető külföldi munkaviszonya tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Cégvezető közterhei külföldi munkaviszony esetén

Kérdés: Milyen jogviszonyban és milyen feltételekkel végezheti továbbra is a magyar kft. cégvezetői tevékenységét az a munkavállaló, aki jelenleg heti 40 órás munkaviszonyban dolgozik, de a jövőben a magyar kft. kapcsolt vállalkozásaként működő osztrák vállalkozásnál létesít heti 40 órás munkaviszonyt? Az Ausztriában kiállított A1-es igazolás alapján mentesül a társadalombiztosítási közterhek alól?
Részlet a válaszból: […]tagállamban áll munkaviszonyban, akkor a lakóhelye szerinti államban terjed ki rá a biztosítás, kivéve ha a tevékenységének nem jelentős részét végzi abban a tagállamban.Az említett rendelet végrehajtását segítő 987/2009/EK rendelet 14. cikkének (8) bekezdése értelmében annak meghatározásakor, hogy a tevékenységek jelentős része egy adott tagállamban zajlik-e, az alábbi iránymutató jellegű ismérveket kell figyelembe venni:a) munkavállalói tevékenység esetén a munkaidőt és/vagy a díjazást; valamintb) önálló vállalkozói tevékenység esetén a forgalmat, a munkaidőt, a nyújtott szolgáltatások számát és/vagy a jövedelmet.A fent említett ismérvek tekintetében a 25 százaléknál kisebb arányú megfelelés - amit átfogó értékelés keretében kell megállapítani - azt jelzi, hogy a tevékenységek jelentős része nem az adott tagállamban folyik.Mindebből az következik, hogy ha az említett munkavállaló továbbra is Magyarországon rendelkezik lakó­hellyel, és a fenti szempontok szerint a tevékenysége jelentős része Magyarországon folyik, akkor Magyarországon[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2014. június 24.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 4428
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,