tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott bt.-tag munkaideje tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Betéti társaság tagjának pótlékai

Kérdés: Jogosult délutáni pótlékra egy háziorvos, aki társas vállalkozóként működik közre a saját betéti társaságában, illetve az asszisztense, aki szintén ebből a társaságból kapja a jövedelmét abban az esetben, ha az egyik héten 8-16 óra között, a másik héten pedig 12-20 óra között rendelnek, tehát a beosztás szerinti napi munkaidejük kezdő időpontja változó? A 20.00 óráig tartó rendelést az önkormányzat írta elő.
Részlet a válaszból: […]tehát rendelkezéseit rájuk nézve nem kell alkalmazni. Egyértelmű tehát, hogy a saját betéti társaságában társas vállalkozóként dolgozó orvos részére az Mt. szerinti műszakpótlékot nem kell fizetni. A kérdésből nem állapítható meg, hogy az orvosasszisztens foglalkoztatására milyen jogviszony keretében kerül sor. Amennyiben a foglalkoztatása munkaszerződés alapján, munkaviszony keretében történik, a létrejött jogviszonyra az Mt. szabályait kell alkalmazni, vagyis a leírt munkaidő-beosztást alapul véve a munkabérén felül műszakpótlék is megilleti. Abban az esetben, ha a foglalkoztatása nem munkaszerződéssel történik, az Mt. szabályai rá nézve sem alkalmazandók, ezért műszakpótlékot az ő részére sem kell fizetni. Ebben az esetben azonban felmerülhet, hogy[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2016. február 2.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 4959