tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott brazil állampolgár tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Brazil állampolgárságú diákok megbízási jogviszonya

Kérdés: Hogyan kell elbírálni a Magyarországon felsőfokú tanulmányokat folytató brazil diákok biztosítási jogviszonyát abban az esetben, ha megbízási szerződés alapján a minimálbér 30 százalékát meghaladó jövedelmet szereznek? Kell számukra taj-t, illetve adóazonosító jelet kiváltani ebben az esetben? Létezik valamilyen szociális egyezmény, illetve speciális szabályozás a brazil állampolgárokra vonatkozóan?
Részlet a válaszból: […]kell elbírálni. Ennek megfelelően, amennyiben a díjazásuk alapján biztosítottnak minősülnek, őket a 'T1041 jelű nyomtatványon biztosítottként be kell jelenteni az adóhatóságnak. Díjazásukból pedig biztosítási kötelezettség esetén mind a biztosítottat terhelő 8,5 százalékos mértékű egészségbiztosítási és munkaerő-piaci járulékot, mind a 10 százalékos mértékű nyugdíjjárulékot le kell vonni. A diákokat foglalkoztató kifizető a részükre kifizetett megbízási díj után - biztosítástól függetlenül - a 27 százalékos mértékű szociális hozzájárulási adót köteles megfizetni. A brazil diákok foglalkoztatásával összefüggő bejelentési, adó- és járulékfizetési kötelezettség teljesítése érdekében részükre az adóhatóságtól adóazonosító jelet, az egészségbiztosítási szervtől pedig taj-számot kell igényelni. A '08-as típusú bevallás M-lapján az érintett magánszemély taj-számát fel kell tüntetni. A taj-szám[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2014. július 15.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 4448
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,