tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott beolvadó cég tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Eljárás beolvadó cég esetében

Kérdés: Milyen dokumentumokat kell a munkavállalóknak kiadni abban az esetben, ha egy cég beolvad egy másik cégbe, és egyidejűleg az átvevő cég neve is megváltozik? Milyen adatszolgáltatásokat kell megküldeni a hatóságok felé?
Részlet a válaszból: […]azaz a biztosítási jogiszonyt nem lehet megszűntnek és újonnan keletkezettnek tekinteni. A Mt. 76/B. § (2) bekezdése alapján munkáltató - a beolvadás következtében történt - megnevezésének, illetve egyéb lényeges adatainak változásáról legkésőbb a változás hatálybalépését követő harminc napon belül köteles írásban tájékoztatni a munkavállalót. Az adóhatósághoz ugyan a (megszűnt) társaságnak minden adónem tekintetében bevallást kell tennie, de a munkavállalókat - az Art. 16. § (4) bekezdésében foglaltak szerint - ki-, illetve bejelentenie nem kell. Szintén az egészségbiztosítást érintően a munkavállalók "Igazolvány biztosítási jogviszonyról és az egészségbiztosítási ellátásokról" elnevezésű igazolványába be kell jegyezni az új foglalkoztató adatait. Amennyiben a "beolvadt"[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2007. június 5.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 1820
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,