tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott beolvadás tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Bejelentés beolvadás esetén

Kérdés: A 35 alkalmazottat foglalkoztató "A" kft. beolvadt a "B" kft.-be. Az új Gt.-módosítás értelmében lehetőség lett volna meghatározott időpontot kérni a cégbíróságtól a beolvadás időpontjára, de ezt elmulasztotta a cégek jogi képviselője megtenni. Hogyan tudnak a cégek APEH felé fennálló bejelentési kötelezettségeiknek határidőben eleget tenni, ha a beolvadás időpontjáról csak az után kapnak információt a cégbíróságtól, miután a bejegyzés megtörtént? Az "A" kft. alkalmazottainak kijelentésére 8 nap áll rendelkezésre, de elvileg az alkalmazottakat az átvevő "B" kft.-nek az átvételt megelőző napon be kellene jelenteni. Ebben az esetben mi a teendő, van-e valami speciális jogcímkód, amire hivatkozva késedelmesen bejelenthetők a dolgozók a jogutód cégbe?
Részlet a válaszból: […]jogcímkódot nem tartalmaz. Egyéb megoldást nem tudunk javasolni, mint a cégbírósági bejegyzésnek megfelelően utólag eleget tenni a bejelentési kötelezettségnek. Az esetleges mulasztási bírság kiszabásakor
A kérdésre adott teljes válasz megjelenítéséhez válasszon a jobb oldali lehetőségek közül,
az Így olvashatja a teljes választ...
...ha előfizetőnk jelentkezzen be felhasználónevének és jelszavának megadásával
illetve
...ha látogató elküldjük e-mailen önnek a választ, ekkor munkhelyi e-mail címének megadásával indíthatja el a folyamatot*
* ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2008. január 15.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 2037
Kapcsolódó tárgyszavak: ,

2. találat: Eljárás beolvadó cég esetében

Kérdés: Milyen dokumentumokat kell a munkavállalóknak kiadni abban az esetben, ha egy cég beolvad egy másik cégbe, és egyidejűleg az átvevő cég neve is megváltozik? Milyen adatszolgáltatásokat kell megküldeni a hatóságok felé?
Részlet a válaszból: […]azaz a biztosítási jogiszonyt nem lehet megszűntnek és újonnan keletkezettnek tekinteni. A Mt. 76/B. § (2) bekezdése alapján munkáltató - a beolvadás következtében történt - megnevezésének, illetve egyéb lényeges adatainak változásáról legkésőbb a változás hatálybalépését követő harminc napon belül köteles írásban tájékoztatni a munkavállalót. Az adóhatósághoz ugyan a (megszűnt) társaságnak minden adónem tekintetében bevallást kell tennie, de a munkavállalókat - az Art. 16. § (4) bekezdésében foglaltak szerint - ki-, illetve bejelentenie nem kell. Szintén az egészségbiztosítást érintően a munkavállalók "Igazolvány biztosítási jogviszonyról és az egészségbiztosítási ellátásokról" elnevezésű igazolványába be kell jegyezni az új foglalkoztató adatait. Amennyiben a "beolvadt"[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2007. június 5.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 1820
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,