tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott baleseti járadékban részesülő munkavállaló tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Baleseti járadékban részesülő munkavállaló üzemi balesete

Kérdés: Jogosult lesz ismét baleseti táppénzre az a munkavállaló, aki 2019. október 4-én történt üzemi balesete következtében a balesetitáppénzfolyósítás megszűnését követően baleseti járadékban részesül, és 2021. február 4-én munkavégzés közben ismét balesetet szenvedett (ugyanaz a lába tört el, mint a korábbi baleseténél), amelyet a kifizetőhely üzemi balesetnek ismert el?
Részlet a válaszból: […]§-ának (4) bekezdésében foglaltak rendelkeznek arról, hogy nem jogosult baleseti táppénzre az, aki ugyanazon üzemi balesetből baleseti járadékban részesül. Dolgozójuk részesül ugyan baleseti járadékban, de egy korábbi üzemi balesetéből kifolyólag. Az csak szerencsétlen eset,
A kérdésre adott teljes válasz megjelenítéséhez válasszon a jobb oldali lehetőségek közül,
az Így olvashatja a teljes választ...
...ha előfizetőnk jelentkezzen be felhasználónevének és jelszavának megadásával
illetve
...ha látogató elküldjük e-mailen önnek a választ, ekkor munkhelyi e-mail címének megadásával indíthatja el a folyamatot*
* ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2021. március 9.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 6736

2. találat: Munkavállalás baleseti járadék folyósítása mellett

Kérdés: Nyugdíjasnak minősül a baleseti járadék folyósítása mellett munkát vállaló személy? Milyen mértékű járulékot kell levonni a munkabéréből? A '08 bevalláson melyik alkalmazás minősége kód felel meg a baleseti járadékban részesülő személy esetében?
Részlet a válaszból: […]megváltozott munka-képességű személyek ellátásaira nem jogosult, illetve nem a 2011. évi CXCI. tv. 31. §-a, valamint a 32. § (4) bekezdése alapján részesül öregségi nyugdíjban.Tehát a baleseti járadékban részesülő - ezen ellátás folyósítására tekintettel - nem tekinthető saját jogú nyugdíjasnak, és tőle a nem nyugdíjas munkavállalókra vonatkozó szabályok szerint kell az egyéni járulékokat levonni, azaz terheli a 3 százalékos pénzbeli egészségbiztosítási járulék, illetve az 1,5 százalékos munkaerőpiaci járulék is, emellett természetesen a 10 százalékos nyugdíjjárulékot, valamint a 4 százalékos természetbeni egészségbiztosítási járulékot is le kell vonni tőle.A baleseti járadékban részesülő[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2017. október 24.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5553