tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott babaváró támogatás tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Babaváró támogatás jogosultsági feltételei

Kérdés: Biztosítottnak minősül, azaz megfelel a babaváró támogatásra jogosultság feltételének, ha a házasfelek egyike rokkantsági ellátásban részesülő (tehát egészségügyi szolgáltatásra jogosult) kisadózó?
Részlet a válaszból: […](a magyar állampolgársággal rendelkező házasfél) keresőtevékenysége alapján valamely más állam társadalombiztosítási rendszerének hatálya alá tartozzék.A kérdés az első pontban említett feltétel teljesülésére irányul. A rokkantsági ellátására tekintettel nem főállásúnak minősülő kisadózó ennek nem felel meg, ugyanis a Tbj-tv. 5. §-a (1) bekezdésének j) pontja értelmében nem terjed ki rá a biztosítás. A Tbj-tv. említett paragrafusa értelmében ugyanis kizárólag a főállású kisadózó minősül biztosítottnak, a Kata-tv. 2. §-a 8. pontjának f) alpontja értelmében pedig a rokkantsági ellátásban részesülő kisadózó vállalkozó[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2019. szeptember 10.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 6188
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: