Keresés eredménye

2 találat a megadott autópálya-matrica tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
1. találat: Autópálya-matrica adója
Kérdés: Milyen adófizetési kötelezettség terheli 2011-ben a céges autókra vásárolt autópálya-matrica, a magánszemély részére saját autójához hivatali, üzleti utazáshoz vásárolt autópálya-matrica, illetve a magánszemély részére munkába járásra használt gépkocsihoz vásárolt autópálya-matrica díját?
Részlet a válaszból: […]használat, igénybevétel, kivéve, ha e törvény a hasznosítást, használatot, igénybevételt vagy annak lehetőségét adóztatható körülményként határozza meg." Ezért ha a kifizető a magánszemély hivatali, üzleti útjához biztosít autópálya-matricát, nem keletkezik ezen a címen adókötelezettség. A magánszemély hivatali, üzleti útját a kiküldetési rendelvény, illetve a magánszemély útnyilvántartása bizonyítja. A matrica érvényességi idején belüli esetleges magáncélú használat nem keletkeztet adókötelezettséget. Ha az utazás során nincs szükség autópálya igénybevételére, a kifizető azt mégis biztosítja, a magánszemély szerez adóköteles, összevonandó jövedelmet. Az adókötelezettség jogcímét az határozza meg, hogy a hivatali útra milyen jogviszonyban került[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2011. május 24.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 3388
Kapcsolódó tárgyszavak:
2. találat: Autópálya-matrica közterhei
Kérdés: Valóban magáncélú használatnak számít-e az úthasználati díj (autópálya-matrica) bruttó értékének 50 százaléka, és ezt is terheli-e az 54 százalékos adófizetési kötelezettség?
Részlet a válaszból: […]kell tűnnie az úthasználatra jogosultság időszakában az üzleti, hivatali, illetőleg a magáncélú futásteljesítménynek. Ha a magáncélú használatot nem akarja vagy nem tudja meghatározni a kifizető, vagy a magánszemély a nyilvántartást nem vezeti, akkor a kifizető választhatja, hogy a matrica árának 50 százalékát tekinti a természetbeni juttatás alapjának. A kifizető döntése csak egy matrica, bérlet tekintetében érvényes, tehát akár éven belül, minden egyes autópálya-matricával kapcsolatos adókötelezettsége megállapításakor dönthet, hogy milyen megoldást választ. Az autópálya-matrica juttatásakor a magáncélú használat vagy a matrica értékének 50 százaléka után kell a kifizetőnek 44 százalék, 2006. szeptember 1-jét követő juttatás esetén 54 százalék személyi[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2006. október 31.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 1588
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,