tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott átalakulás jogutódlással tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Pénzbeli ellátások összege munkáltató jogutódlással történő átalakulása esetén

Kérdés: Befolyásolja az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak összegét a munkáltató jogutódlással történő átalakulása?
Részlet a válaszból: […]jogügyletei az átadóról az átvevő munkáltatóra szállnak át. A törvény szövege értelmében ilyen esetben nincs szükség formálisan új munkaszerződés kötésére, hiszen a munkáltató személyének változása a törvény alapján automatikusan megtörténik.Hasonlóan az Mt.-hez, a Kjt. 25/C. §-ának (10) bekezdése is megerősíti, hogy a munkáltató személyében bekövetkezett változás ellenére a munkát végző személy folyamatos foglalkoztatása biztosított, amikor kimondja, hogy az átalakult jogviszony esetén a közalkalmazottnak az átalakulással érintett, e törvény hatálya alá tartozó munkáltatónál közalkalmazotti jogviszonyként elismert idejét úgy kell tekinteni, mintha azt az átvevő munkáltatónál töltötte volna el.Az Eb-tv. egészségbiztosítás pénzbeli ellátásra irányuló generális szabályozása az irányadó időszakot rendre párhuzamba állítja adott foglalkoztatóval, és annak is jelentőséget tulajdonít, hogy a keresőképtelenség időtartamára kifizetett ellátás alapját az adott biztosítási jogviszonyban szerzett jövedelem képezze. A folyamatos biztosítási idő megszakítása esetén a táppénz alapjaként a megszakítást megelőző jövedelmet nem lehet figyelembe venni.Olvasónk speciális helyzetét nem az Eb-tv., hanem az Eb-tv. R. 28. §-ának (5) bekezdése szabályozza. A fennálló biztosítási jogviszony kezdőnapjának a pénzbeli ellátásra való jogosultság kezdőnapján fennálló biztosítási jogviszony első napja minősül. Az Eb-tv. 39/A. §-a (1) bekezdésének alkalmazásánál a fennálló biztosítási jogviszony kezdőnapja nem változik, ha az ellátásra jogosult a biztosítási jogviszony megszűnését követő harminc napon belül ugyanannál a foglalkoztatónál, ugyanolyan jogviszony alapján ismét biztosítottá válik. Törvény szerinti jogutódlás[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2018. április 17.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5729