tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott árvaellátás időtartama tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Árvaellátás nyári szünet ideje alatt

Kérdés: Kaphatja-e a nyári szünetben is az árvaellátást az arra jogosult gyermek, vagy megszüntetik, és szeptembertől folyósítják újra?
Részlet a válaszból: […]magántanulóként végzi, vagy 3. felnőttoktatás keretében folytat tanulmányokat. Az árvaellátás a beiratkozás napjától a tanulmányok befejezése hónapjának végéig a nyári szünet tartamára is jár. A nyári szünet idejére az árvaellátás csak abban az esetben folyósítható, ha a tanulmányi időszakban nem volt megszakítás. Tegyük fel, hogy az árva a középiskolát júniusban befejezte, és szeptembertől felsőfokú tanulmányokat kezd. Ebben az esetben a tanulmányok folytatását az árvaellátás folyósítása szempontjából folyamatosnak kell tekinteni. Nem tekinthető viszont folyamatosnak a tanulmány időszaka olyan esetben, amikor egy félév két tanulmányi félév között úgy helyezkedik el, hogy az árva folytathatta volna a tanulmányait, azonban erre nem került sor, és csak a tanulmányok befejezése utáni második félévben kezd újból tanulni. Ha az árva esti vagy levelező tagozaton tanul, e jogviszonya fennállásának[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2010. július 20.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 3031
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,