tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott anyasági ellátásban részesülő munkavállaló tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Szociálishozzájárulásiadó- kedvezmény anyasági ellátásban részesülő munkavállaló után

Kérdés: Milyen időszakra vehető igénybe a szociálishozzájárulásiadó-kedvezmény az anya, illetve az apa után abban az esetben, ha mindketten ugyanannál a munkáltatónál állnak alkalmazásban, és a 2016. március 3-án született gyermekük után az anya 2016. február 1-jétől 2017. március 3-ig CSED-ben, majd GYED-ben részesült, a GYED folyósítása alatt a 2017. február 1-jétől március 3-ig tartó időszakban visszament dolgozni, 2017. március 4-től pedig az apa részesül GYES-ellátásban, amely mellett szintén munkát végez?
Részlet a válaszból: […]ezer forint) 19,5 százalékát, és egy éven keresztül a bruttó munkabér (maximum havi 100 ezer forint) 9,75 százalékát veszi figyelembe a szociális hozzájárulási adó elszámolásakor. E háromévi kedvezménylehetőség kihasználására a folyósítás megszűnését követő 45. hónap végéig van lehetőség. A 45 hónapot az édesanya esetében 2018 márciusától kell számolni, ami azt jelenti, hogy vele kapcsolatban a munkáltató legkésőbb - természetesen figyelembe véve a 3 éves maximumidőszakot - 2021 decemberéig élhet kedvezménnyel, míg az édesapa esetében a 45 hónap el sem kezdődött, hiszen jelenleg is GYES-ben részesül.A kedvezményt a munkáltató a feltételek fennállását igazoló, az anyasági ellátást folyósító egészségbiztosítási szerv, társadalombiztosítási kifizetőhely, családtámogatási feladatokat[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2018. április 17.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5719