tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott anyanap tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Jogosultsági idő

Kérdés: Beszámítanak a nők 40 éves kedvezményes nyugdíjához szükséges jogosultsági időbe 1990-ben és 1991-ben havonta 1-1 fizetés nélküli, ún. anyanapok? Amennyiben igen, akkor milyen igazolást kell kérni a régi munkáltatótól ezekre a napokra?
Részlet a válaszból: […]háromévesnél fiatalabb gyermek gondozása vagy tízévesnél fiatalabb gyermek ápolása címén igénybe vett fizetés nélküli szabadságának tartama, ami a gyermekgondozást segítő ellátásban eltöltött idővel esik egy tekintet alá. Ugyancsak jogosultsági időnek számít, és a súlyosan fogyatékos vér szerinti vagy örökbe fogadott gyermekre tekintettel megállapított ápolási díjban eltöltött idővel esik egy tekintet alá a tartósan beteg vagy súlyosan fogyatékos, tizenkét évesnél fiatalabb, vér szerinti vagy örökbe fogadott gyermek gondozása címén 1998. január 1-jét megelőzően igénybe vett fizetés nélküli szabadság tartama.A nők kedvezményes nyugdíjazása szempontjából családi szerepvállalással szerzett jogosultsági időnek minősül továbbá az 1992. július 1-jét megelőzően a köznyelvben ún. "anyanap" címen igénybe vett fizetés nélküli szabadság időtartama is.Mi is pontosan az az "anyanap"? 1968. január 1-jétől 1992. június 30-áig a háztartás ellátása érdekében havonként egy, a köznyelvben "anyanapnak" nevezett fizetés nélküli szabadságot kérhetett az a dolgozó nő, valamint az a gyermekét egyedül nevelő apa, aki legalább két tizennégy évesnél fiatalabb gyermekét gondozta. 1992. július 1-jétől az "anyanapnak" nevezett szabadságolási forma megszűnt, helyette a dolgozó nőnek, valamint a gyermekét egyedül nevelő apának a tizennégy évesnél fiatalabb gyermekek után pótszabadság jár, amely rendes szabadságnak és jogosultsági időnek minősül.Amennyiben a foglalkoztató az adatszolgáltatása során a fentiek szerint igénybe vett fizetés nélküli szabadságot "anyanap" címén[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2016. július 12.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5117
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,