tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott álláskeresési ellátásban részesülő tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Álláskeresési ellátásban részesülő mezőgazdasági őstermelő

Kérdés: Milyen járulékfizetési kötelezettség terheli azt a mezőgazdasági őstermelőt, aki számára álláskeresési ellátás került megállapításra?
Részlet a válaszból: […]az álláskeresési támogatásban (járadék, segély) részesülő személy az ellátás folyósításának a tartama alatt a Tbj-tv. 5. §-a (1) bekezdésének d) pontja szerint biztosított. Ugyanakkor ugyanezen bekezdés i) pontja rendelkezik arról, hogy nem terjed ki az őstermelőre a biztosítás abban az esetben, ha bármilyen más jogcímen (ide nem értve a munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyokat) biztosított. Ezért az ellátás megállapítása kizárta az őstermelői jogviszony biztosítási kötelezettségét.Jogosan vethetnénk fel viszont azt a kérdést, hogy miként járhat munkanélküli-ellátás a mezőgazdasági őstermeléssel foglalkozó személynek. Az Flt. törvény 58. §-a (5) bekezdésének e) pontja értelmében a mezőgazdasági őstermelői tevékenység csak akkor minősül keresőtevékenységnek - tehát az álláskeresési[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2015. november 24.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 4911