tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott alkalomszerű munkavégzés tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Alkalmanként dolgozó munkavállaló jogviszonya

Kérdés: Hogyan alakul a munkavállaló biztosítása, egészségügyi szolgáltatásra jogosultsága, illetve hogyan kell megfizetni az egészségügyi szolgáltatási járulékot, ha egy vállalkozás havonta változó időtartamban foglalkoztat egy olyan munkavállalót, aki más jogviszonnyal nem rendelkezik?
A dolgozó néha csak havi egy napot dolgozik, de az is előfordul, hogy 20 munkanapja van, és ezen belül van olyan nap, hogy 4-5 órát, de előfordul olyan is, hogy csak egyet kell dolgoznia.
Részlet a válaszból: […]munkavégzési kötelezettségét.Ebben az esetben ugyanis a munkaviszony folyamatos lenne, az érintett biztosítása és egészségügyi szolgáltatása folyamatosan - függetlenül a tényleges munkavégzés napjaitól - fennállna, tehát egyáltalán nem volna kötelezett egészségügyi szolgáltatási járulék fizetésére.Jelen esetben viszont egyelőre néhány napos határozott idejű munkaviszonyokról van szó, ami azt jelenti, hogy a dolgozó egyes biztosításban töltött időszakai között szünetek vannak.Az érintett egészségügyi szolgáltatásra való jogosultsága az Eb-tv.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2020. február 25.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 6336