Keresés eredménye

5 találat a megadott albérleti hozzájárulás tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
1. találat: Lakhatási támogatás II.
Kérdés: Adható adómentesen az albérleti hozzájárulás annak a dolgozónak, akinek van egy 25 százalékos tulajdonrésze egy lakásban, abban a városban, ahol a munkáltató székhelye is található, de nem tud benne lakni, mert a lakás haszon-élvezettel terhelt, és a haszonélvező ott is lakik?
Részlet a válaszból: […]és visszautazás ideje nem éri el a 3 órát.Az adómentesség feltétele tehát, hogy a munkavállaló ne rendelkezzen lakás tulajdonával, haszonélvezeti jogával. E szabály alkalmazásában közömbös, hogy a magánszemély teljes vagy résztulajdonnal rendelkezik, a tulajdonlás, illetve haszonélvezet ténye kizárja az adómentes mobilitási célú lakhatási támogatás nyújtásának lehetőségét. A munkáltatónak ettől függetlenül lehetősége van a magánszemély lakhatásához támogatást nyújtani, amely ebben az esetben munkaviszonyból származó jövedelemnek minősül.A 2017. évi LXXVII. tv. 2018. január 1-jei hatálybalépési időponttal módosította ezt a szabályt, miszerint "a munkáltató által nyújtott lakhatási támogatás abban az esetben tekinthető mobilitási[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2017. október 24.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5551
2. találat: Lakhatási támogatás I.
Kérdés: Valóban adhat egy budapesti székhelyű munkáltató adómentesen albérleti hozzájárulást annak a munkavállalójának, akinek az állandó lakhelye Szegeden van, de hétfőtől péntekig a fővárosban tartózkodik munkavégzés céljából? Melyik jogszabályban található meg ez a rendelkezés?
Részlet a válaszból: […]munkavállalók sem esnek el ettől a lehetőségtől, akik már hosszabb ideje állnak a munkáltató alkalmazásában.2018. január 1-jétől pozitív változás lesz, hogy a lakhatási támogatás havi értékéből- a foglalkoztatás első 24 hónapjában a minimálbér 60 százalékát,- a foglalkoztatás második 24 hónapjában a minimál-bér 40 százalékát,- a foglalkoztatás első 48 hónapját követő 12 hónapban a minimálbér 20 százalékátmeg nem haladó összeg lehet majd adómentes, viszont ettől az időponttól az ugyanazon munkáltatóval létrejött új munkaviszony esetén a foglalkoztatás időtartamát a munkaviszonyok időtartamának összeszámításával kell meghatározni.Felhívjuk a figyelmet, hogy a munkáltató által nyújtott mobilitási célú lakhatási támogatás adómentességével kapcsolatos szabályok[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2017. október 24.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5550
3. találat: Albérleti hozzájárulás közterhei
Kérdés: Milyen közterheket kell megfizetni, illetve milyen kedvezmények vehetők igénybe a munkavállaló részére adott albérleti hozzájárulás után? Milyen teendői vannak a munkáltatónak ezzel kapcsolatban?
Részlet a válaszból: […]adómentességi szabály csak akkor alkalmazható, ha arra munkáltatói, szolgálati érdekből van szükség. Ez akkor fordulhat elő, ha a dolgozó a továbbiakban tartósan másik településen dolgozik. Nem indokolt adómentesen nyújtani a költözködéshez ezt a szolgáltatást, ha a dolgozó saját érdekében változtat lakhelyet, vagy egyébként azonos településen belül költözik el. Adómentes természetbeni juttatás, ha a munkáltató az alkalmazottat munkásszálláson helyezi el, és ott ingyenes vagy kedvezményes lakhatást biztosít. A munkásszállás a kifizető tulajdonában lévő vagy általa bérelt olyan szálláshely, amely lakóhelyiségenként egynél több, a kifizetővel munkaviszonyban lévő olyan magánszemély elhelyezésére szolgál, akinek nincs lakóhelye azon a településen, ahol a munkahelye[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2007. november 27.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 2012
Kapcsolódó tárgyszavak:
4. találat: Albérleti hozzájárulás közterhei
Kérdés: Milyen közteher-fizetési kötelezettség keletkezik a munkáltató által az alkalmazottja részére fizetett havi 5-10 ezer forint összegű albérleti hozzájárulás után?
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2005. február 8.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 936
Kapcsolódó tárgyszavak:
5. találat: Albérleti hozzájárulás közterhei
Kérdés: Milyen járulékokat kell fizetni a főfoglalkozású dolgozó részére juttatott havi 20 ezer forint összegű albérleti hozzájárulás után?
Részlet a válaszból: […]fizetni. Amennyiben a vállalkozás valamennyi munkavállalójának azonos feltételek mellett nyújtana hasonló támogatást - mégpedig oly módon, hogy az erre vonatkozó, a cég nevére szóló számla ellenértékét megtérítené - akkor adóköteles természetbeni juttatásról beszélhetnénk. Ebben az esetben csak 44 százalék személyi jövedelemadó és 29 százalék tb-járulék terhelné a juttatást. Adómentes viszont a szolgálati lakásban vagy a munkásszálláson történő elhelyezés. Az 1994/253. adózási kérdés szerint szolgálati lakás az olyan állami lakás, amely nem lakásügyi hatóság, hanem más állami szerv rendelkezése alatt áll, és kizárólag[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2005. január 11.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 902
Kapcsolódó tárgyszavak: