Keresés eredménye

A találat a megadott alapbér tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
A találat: Garantált bérminimum
Kérdés: Figyelembe vehető a kereset részeként a 30 százalékos bérpótlék annak a munkavállalónak az esetében, aki megszakítás nélküli munkarendben dolgozik, órabérben megállapított munkabérét tartalmazza a munkaszerződés, de az összes többi bérelem a munkáltatónál hatályos kollektív szerződésben van rögzítve? A munkavállaló munkaszerződésben meghatározott órabére nem éri el a 2017. évi garantált bérminimumot, de a keresete garantált részét képező pótlékkal kiegészítve már igen. Meg kell emelni a fizetést ebben az esetben?
Részlet a válaszból: […]kormányrendeletben meghatározott legkisebb munkabér, azonban csak és kizárólag a legalább középfokú iskolai végzettséget, illetőleg szakképzettséget igénylő munkakörben foglalkoztatott azon munkavállaló részére kötelező a megállapítása, aki rendelkezik is az előírt középfokú képzettséggel.Az Mt. vonatkozó rendelkezése alapján a munkáltató és a munkavállaló a vasárnapi pótlékot, a munkaszüneti napi pótlékot, a műszakpótlékot, éjszakai bérpótlékot is magában foglaló alapbért állapíthatnak meg. A törvény tehát lehetővé teszi ilyen esetekben a bérpótlék fizetésének mellőzését, ha a munkavállaló alapbérét azokra a körülményekre[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2017. január 10.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5289