Keresés eredménye

2 találat a megadott adósság levonása tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
1. találat: Tartozás levonása családi pótlékból és árvaellátásból
Kérdés: Levonhatja a bank az adósságot a családi pótlékból és az árvaellátásból?
Részlet a válaszból: […]esetben tehát az említett ellátásokból semmilyen egyéb adósságot nem lehet levonni.Más a helyzet abban az esetben, ha az ellátások banki számlára érkeznek, és a végrehajtó - a szükséges feltételek megléte esetén - a banki számlára nyújtja be a beszedési megbízást. Ekkor ugyanis bármilyen tartozásról van szó, a banknak a végrehajtói inkasszó teljesítése során a végrehajtási törvény V. fejezetében (végrehajtás pénzügyi intézménynél kezelt összegre), nem pedig a IV. fejezetében foglalt mentességi szabályokat kell érvényesítenie.A pénzforgalmi szolgáltatónál kezelt, természetes személyt megillető összegből az öregségi[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2013. november 12.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 4241
2. találat: Adósság letiltása a családi pótlékból
Kérdés: Van-e törvényes lehetősége letiltani az adóhatóságnak vagy bármilyen egyéb hatóságnak az adósság összegét a családi pótlékból?
Részlet a válaszból: […]illetve egészségkárosodást szenvedett személyt erre tekintettel megillető juttatás, a nevelőszülő részére az államilag gondozott gyermek tartásáért fizetett gondozási díj, az ösztöndíj, a tudományos továbbképzési ösztöndíjas munkabér jellegű ösztöndíjának kivételével a kiküldetéssel, külszolgálattal és munkába járással összefüggő költségtérítés szintén nem lehet végrehajtás tárgya. Ezt követően már csak azt kell megvizsgálnunk, hogy melyek azok a jogalap nélküli ellátások, amely esetekben a családtámogatási ellátásokból levonásnak van helye. Jogalap nélkül veszi igénybe az ellátást az a személy, aki arra nem jogosult, vagy kevesebb összegre jogosult, mint amelyet számára folyósítottak. Ezenfelül még az is köteles az ellátást visszafizetni, aki[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2010. augusztus 30.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 3073
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,