Keresés eredménye

A találat a megadott adómentes közlekedési kedvezmény tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
A találat: Adómentes közlekedési kedvezmény
Kérdés: Keletkezik valamilyen közteher-fizetési kötelezettség abban az esetben, ha egy közlekedési szolgáltatást végző munkáltató a munkavállalójának adómentesen egész évre szóló díjmentes utazást lehetővé tevő bérletet juttat, de a munkavállaló munkaviszonya év közben megszűnik, a bérletet azonban továbbra is használhatja?
Részlet a válaszból: […]hallgatói szerződés alapján részt vevő szakképző iskolai tanulónak, felsőfokú szakképzésben részt vevő hallgatónak, valamint tanulószerződés nélkül a szorgalmi idő befejezését követő összefüggő szakmai gyakorlaton részt vevő szakképző iskolai tanulónak.A 498/2013. Korm. rendelet nem rendezi azt a kérdést, hogy az adómentesség fennmarad-e akkor is, ha az a jogviszony, amelyre tekintettel az adómentes közlekedési kedvezményt biztosítják, megszűnik, pl. a munkaviszony vagy a hozzátartozói státusz megszűnik.Ezért annak megválaszolására, hogy az adómentesség fennmarad-e a jogviszony megszűnésével, az Szja-tv. általános szabályait kell értelmezni.Az Szja-tv. 1. §-ának (3) bekezdése alapelvi szinten a következőképpen szabályoz: "A magánszemély minden jövedelme adóköteles. Ettől[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2015. március 31.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 4680
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,