Keresés eredménye

A találat a megadott adómentes béren kívüli juttatás tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
A találat: Adómentes béren kívüli juttatások
Kérdés: Csak a munkáltatónak keletkezett-e adófizetési kötelezettsége 2007-ben abban az esetben, ha a munkavállalók részére adott természetbeni juttatás értéke meghaladta a 400 000 forintot? Ebben az esetben a munkáltatónak 29 százalékos társadalombiztosítási járulékot és 11 százalékos ehót kell-e fizetni a 400 000 ezer forint feletti rész után? Amennyiben a munkáltató a dolgozó családtagjainak is adott üdülési csekket 65 500 forint/fő értékben, az beleszámít-e a munkavállaló éves keretébe, vagy figyelmen kívül lehet hagyni? Helyesen jár-e el a munkáltató, ha az étkezési jegyet és az üdülési csekket nem számítja bele a 400 000 forintos határba?
Részlet a válaszból: […]kívüli juttatás meghatározásához minden olyan juttatást figyelembe kell venni, amelyet a munkáltató a munkavállalónak, valamint a munkavállaló munkaviszonyára tekintettel más magánszemélynek az adóévben adott. E szabályozás alapján egyértelmű, hogy a munkavállalóra tekintettel, a hozzátartozónak adott üdülési csekk is "beszámít" a munkavállaló juttatási keretébe. Ha a munkavállaló az évi 400 ezer forintnál (vagy az időarányos kereténél) nagyobb juttatáscsomagot kap, az adófizetési kötelezettség kizárólag a munkáltatót terheli. A munkáltatónak a természetbeni juttatásokra vonatkozó szabályok szerint kell 54 százalék személyi jövedelemadót, a személyi jövedelemadóval növelt adóköteles juttatási értékre 29 százalék társadalombiztosítási járulékot,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2008. december 16.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 2422