tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

6 találat a megadott adategyeztetési eljárás tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Adategyeztetési eljárás

Kérdés: Mikor fogja megkapni az eddigi szolgálati időről szóló értesítést egy 1965-ben született személy?
Részlet a válaszból: […]nyugdíjbiztosítási igazgatási szerv a hivatalból induló adategyeztetési eljárást a nyugdíjkorhatár betöltését megelőzően három évvel folytatja le a biztosított, volt biztosított személlyel. Így 2020-ban az 1965-1969-es korosztállyal már nem kezdődik meg hivatalból az adategyeztetési eljárás, és a korábbi korosztályok tekintetében sem kerül sor ismételt kiértesítésre.A nyugdíjkorhatár betöltése előtt 3 évvel nem történik adategyeztetés, ha- a biztosított, volt biztosított öregségi nyugdíjasnak minősül,- a biztosított, volt biztosított személlyel az egyeztetési eljárást öt éven belül már lefolytatták, vagy az egyeztetési eljárás folyamatban van, vagy- a biztosított, volt biztosított részére[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2020. október 27.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 6606

2. találat: Szolgálati idő I.

Kérdés: Hogyan és mikor kérhető a szolgálati idő megállapítása?
Részlet a válaszból: […]hivatalai vagy hivatalból, vagy elektronikus ügyintézés keretében benyújtott kérelemre folytatják le. Az eljárás mindkét esetben illeték- és költségmentes. Az egyeztetési eljárás megindítása iránt kérelem évente egy alkalommal nyújtható be.Az adategyeztetési eljárás kérelemre kizárólag elektronikus úton, és kizárólag Ügyfélkapun keresztül, a Központi Rendszer elektronikus felületén, a "Nyugdíjbiztosítási adategyeztetés" szolgáltatás választása esetén, az Általános Nyomtatvány Kitöltő (ÁNYK) program alkalmazásával tett igénybejelentéssel indítható meg.Az Ügyfélkapu használata[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2019. december 17.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 6287

3. találat: Rokkantsági nyugdíj folyósítása alatt szerzett szolgálati idő

Kérdés: Milyen lehetőségei vannak annak a személynek, aki 2005 és 2011 között rokkantsági nyugdíjasként dolgozott, de az adategyeztetés során ezeket a munkában töltött éveket nem fogadták el?
Részlet a válaszból: […]lehet sem az öregségi nyugdíj megállapítása, sem az adategyeztetés során figyelembe venni. A rokkantsági nyugellátás mellett a 2007-től 2011-ig tartó időszakban kapott jövedelem után 0,5 százalékos nyugdíjnövelésre lehet jogosultságot szerezni. Amennyiben a növelés megállapítását a jogosult nem kérte, azt a Magyar Államkincstár hivatalból
A kérdésre adott teljes válasz megjelenítéséhez válasszon a jobb oldali lehetőségek közül,
az Így olvashatja a teljes választ...
...ha előfizetőnk jelentkezzen be felhasználónevének és jelszavának megadásával
illetve
...ha látogató elküldjük e-mailen önnek a választ, ekkor munkhelyi e-mail címének megadásával indíthatja el a folyamatot*
* ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2017. december 12.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5611
Kapcsolódó tárgyszavak:

4. találat: Adategyeztetési eljárás

Kérdés: Felülírhatóak az adategyeztetési eljárás alapján határozattal megerősített adatok, vagy az ebben nem rögzített időszak, kereset a nyugdíj szempontjából véglegesen elveszettnek tekinthető?
Részlet a válaszból: […]értelmében lezárt időszakra nyilvántartott adatok a biztosított, volt biztosított kérelmére vagy hivatalból indult újabb egyeztetési eljárás keretében, olyan tény, adat vagy más bizonyíték alapján kiegészíthetők vagy módosíthatók, amelyeket a korábbi egyeztetési eljárásban nem vizsgáltak.Ugyanakkor a nyugellátásra vonatkozó igény benyújtásakor - függetlenül az előzetes adategyeztetési eljárás(ok)tól - az igénylő ismételten előterjeszthet bármilyen új adatot, bizonyítékot.Sőt még a nyugellátás jogerős megállapítását követően sem "kőbe vésett" az ellátás összege, hiszen a Tny-tv. 95. §-ának (1) bekezdése értelmében[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2017. augusztus 15.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5480

5. találat: Adategyeztetési eljárás kezdeményezése

Kérdés: Milyen igénybejelentő lapot kell kitöltenie annak a személynek, aki adategyeztetési eljárást szeretne kezdeményezni?
Részlet a válaszból: […]intézhető ügyek" menüpontban a "Nyugdíjbiztosítási adategyeztetés" cím alatt lehetséges.Az Ügyfélkapu a magyar kormányzat elektronikus ügyfélbeléptető és azonosító rendszere, melynek használatához előzetes regisztráció szükséges. A regisztrációs eljárást bármelyik okmányirodában, kormányhivatali ügyfélszolgálati irodában, adóhatóság ügyfélszolgálatán vagy külképviseleten lehet kezdeményezni, de elindítható a regisztrációs[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2015. november 10.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 4901
Kapcsolódó tárgyszavak:

6. találat: Adategyeztetési eljárás

Kérdés: Kérhető e-mailen keresztül az adategyeztetési eljárás lefolytatása?
Részlet a válaszból: […]ügyfélbeléptető és -azonosító rendszere. Biztosítja, hogy felhasználói a személyazonosság igazolása után biztonságosan kapcsolatba léphessenek az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatósággal, illetve más, elektronikus közigazgatási ügyintézést és szolgáltatást nyújtó szervvel. Tekintettel arra, hogy az e-mail nem felel meg a jogszabályok által meghatározott azonosítási kritériumoknak, ebben a formában adategyeztetési kérelem nem nyújtható[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2015. október 27.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 4885
Kapcsolódó tárgyszavak: ,