tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott 1965-ben született személy tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Adategyeztetési eljárás

Kérdés: Mikor fogja megkapni az eddigi szolgálati időről szóló értesítést egy 1965-ben született személy?
Részlet a válaszból: […]nyugdíjbiztosítási igazgatási szerv a hivatalból induló adategyeztetési eljárást a nyugdíjkorhatár betöltését megelőzően három évvel folytatja le a biztosított, volt biztosított személlyel. Így 2020-ban az 1965-1969-es korosztállyal már nem kezdődik meg hivatalból az adategyeztetési eljárás, és a korábbi korosztályok tekintetében sem kerül sor ismételt kiértesítésre.A nyugdíjkorhatár betöltése előtt 3 évvel nem történik adategyeztetés, ha- a biztosított, volt biztosított öregségi nyugdíjasnak minősül,- a biztosított, volt biztosított személlyel az egyeztetési eljárást öt éven belül már lefolytatták, vagy az egyeztetési eljárás folyamatban van, vagy- a biztosított, volt biztosított részére[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2020. október 27.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 6606

2. találat: 1965-ben született személy

Kérdés: Mikor fogja megkapni a kiértesítést a szolgálati idejéről egy 1965-ben született személy?
Részlet a válaszból: […]esetében a korábbi kiértesítési időszak lezárását követő négy év elteltével hivatalból új értesítést kell küldeni.2020-ban az 1965-1969-es korosztály hivatalból történő kiértesítésére került volna sor, de az eljárás a jogszabályváltozás miatt nem kezdődik meg, és ismételt kiértesítésre sem kerül sor a korábbi korosztályok tekintetében. 2020. január 1-jétől a nyugdíjbiztosítási igazgatási szervnek az adategyeztetést hivatalból a nyugdíjkorhatár betöltését megelőzően három évvel kell kezdeményeznie. Az egyeztetési eljárást nem kell hivatalból kezdeményezni, ha a biztosított, volt biztosított öregségi nyugdíjasnak minősül, vagy a biztosítottal, volt biztosítottal az egyeztetési eljárást öt éven belül már lefolytatták, vagy az egyeztetési eljárás folyamatban van, továbbá ha a biztosított, volt biztosított részére öregségi nyugdíj, korhatár előtti ellátás, szolgálati[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2020. július 14.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 6494
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,