tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott 1950-ben született személy tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: 1950-ben született munkavállaló

Kérdés: Érdemes kérnie a nyugdíja újraszámítását annak az 1950-ben született munkavállalónak, aki közel három éve ment nyugdíjba, és mivel nem vonatkozott rá kereseti korlát, meglehetősen magas havibérrel került bejelentésre? Előfordulhat, hogy rosszabbul jár az új nyugdíj-megállapítással?
Részlet a válaszból: […]szolgáló jövedelmet szerezni már nem lehet, a nyugellátás újbóli megállapítására nincs mód.A munkavállalót az elmúlt közel hároméves járulékfizetésért "cserébe" a Tny-tv. 22/A. §-a szerint 0,5 százalékos nyugdíjnövelés illeti meg, amelynek egy-egy év vonatkozásában megállapított összege megegyezik az adott évben elért nyugdíjjárulék-alapot képező jövedelem egytizenketted részének a 0,5 százalékával.A 0,5 százalékos nyugdíjnövelés 2016. december 31-ig benyújtott kérelemre került megállapításra. Ez évtől viszont erre vonatkozóan már igényt nem kell benyújtani, mert a nyugdíjnövelés megállapítása automatikusan, hivatalból történik majd.Ez vonatkozik[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2017. február 21.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5319