tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott 1946-ban született munkavállaló tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: 1946-ban született munkavállaló kereseti korlátja

Kérdés: 2010. december 31-ig, vagy a születésnapjáig kell-e szüneteltetnie a nyugdíját annak az 1946. június 16-án született, vezető beosztásban dolgozó nyugdíjas munkavállalónak, aki 2010 februárjában el fogja érni az éves keretösszeget?
Részlet a válaszból: […]azok, akik 62 éves koruk, illetőleg a rájuk irányadó öregségi nyugdíjkorhatár betöltése előtt öregségi nyugdíjasként (ideértve az előrehozott öregségi nyugdíjat, korkedvezményes nyugdíjat, korengedményes nyugdíjat, bányásznyugdíjat, egyes művészeti tevékenységet folytatók öregségi nyugdíját, továbbá az eltérő nyugdíjkorhatárra vonatkozó szabályokra figyelemmel a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati nyugdíját is) keresőtevékenységet folytatnak, keresetüket - mint az Ön előtt is ismeretes - vizsgálni kell. A nyugdíjas nyugellátását szüneteltetni kell, amennyiben keresőtevékenységéből származó jövedelme az adott évben a minimálbér[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2009. október 13.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 2750