tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott 100 százalékos nyugdíj tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: 100 százalékos nyugdíj

Kérdés: Hány évet kell ahhoz dolgozni, hogy valaki száz százalék nyugdíjat kapjon? Amennyiben valakinek 50 év munkaviszonya van, akkor jogosult lesz a 100 százalékos nyugellátásra?
Részlet a válaszból: […]vagy meghaladja az ötven évet, az öregségi nyugdíj összege az alapjául szolgáló havi átlagkereset 100 százaléka. Az öregségi nyugdíj összege az annak alapját képező havi átlagkeresetnél nyugdíjnövelésre való jogosultság megszerzésével lehet több. Nyugdíjnövelésben - annak külön igénylése nélkül - az a személy részesülhet, aki húsz év szolgálati idővel rendelkezik, és a reá irányadó öregségi nyugdíjkorhatár betöltése után a nyugdíj megállapítása nélkül legalább 30 naptári napra szolgálati időt szerez. A nyugdíjnövelés mértéke minden 30 nap után az öregségi nyugdíj 0,5 százaléka. Az azonos szóhasználat ellenére a nyugdíj előzőekben ismertetett módon történő növelése nem azonos a saját jogú nyugellátásban részesülő személyt megillető növeléssel. Ez utóbbi nyugdíjnövelési forma azok számára teszi lehetővé a nyugellátás növelését, akik a saját jogú nyugdíjuk[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2015. november 24.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 4920
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,