tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

Nyugdíjemelés

Szöveg nagyítása Szöveg kicsinyítése Nyomtatás
A válaszadás időpontja: 2021. november 2. (Társadalombiztosítási Levelek 407. szám, 6953. kérdés)

Olvasói kérdés Mennyivel emelkedik novemberben a nyugdíj?

ÍGY OLVASHATJA A TELJES VÁLASZT...
ha nem előfizetőnk a teljes választ elküldjük e-mailen évente egyszeri alkalommal
...ha látogató: elküldjük e-mailen*
*ingyenes választ
évente csak egyszer küldünk.
Válasz (részlet): […]járadékban, mezőgazdasági szakszövetkezeti tagok növelt összegű öregségi, munkaképtelenségi, özvegyi járadékában, korhatár előtti ellátásban, szolgálati járandóságban, átmeneti bányászjáradékban, táncművészeti életjáradékban, rokkantsági ellátásban, rehabilitációs ellátásban, baleseti járadékban, bányászok egészségkárosodási járadékában, fogyatékossági támogatásban, vakok személyi járadékában, az 52/2011. Korm. rendelet alapján folyósított ellátásban, polgármesterek közszolgálati járadékában, a Hjt. szerinti kiegészítő rokkantsági támogatásban, a Hjt. szerinti, a Haj-tv. szerinti, valamint a Hszt. szerinti árvák kiegészítő támogatásában, a Hjt. szerinti, a Hszt. szerinti, valamint a 2020. évi CXXX. tv. szerinti kiegészítő hozzátartozói támogatásban, az 1994. évi XLV. tv. alapján a Tny-tv. 62. §-ában foglaltak szerint megemelendő rendszeres pénzbeli ellátásban, házastársi pótlékban, házastárs után járó jövedelempótlékban, nemzeti helytállásért elnevezésű pótlékban és az egyes személyes szabadságot korlátozó intézkedésekkel vagy semmissé nyilvánított elítéléssel összefüggésben járó emelésben részesülő személyt illeti meg, akinek járt a 2021. január 1-jei emelés is.A 2021. novemberi kiegészítő emelés megilleti továbbá a 2020. december 31-ét követő időponttól megállapított vagy folyósított, a felsorolás szerinti saját jogú ellátásban részesülő személyt is, amennyiben ezt az ellátását a januári emelésre jogosító ellátása helyett, újraszámítás nélkül folyósították tovább, vagy a januári emelésre jogosító ellátás megszűnését követő naptól, újraszámítás nélkül állapították meg. Az előzőek mellett a kiegészítő emelés jár a 2020. december 31-ét követő időponttól megállapított rokkantsági ellátásban, rehabilitációs ellátásban, baleseti járadékban vagy bányászok egészségkárosodási járadékában részesülő személynek is, amennyiben az ellátását 2021. január 1-jét megelőzően megállapított rokkantsági járadékának vagy januári emelésre jogosító rokkantsági ellátásának,[…]

Figyelmébe ajánljuk

Mi az oka annak, hogy ha valaki nem kapja meg a nyugdíjemelést annak ellenére, hogy nyugdíj mellett dolgozott?

Tovább a teljes cikkhez

Mindkét ellátását emelni fogják-e a 2008. májustól történő 1,1 százalékos nyugdíjemelésnél annak a személynek, aki 2006 szeptemberétől rokkantsági nyugdíjban, és 2007. október 4-től özvegyi nyugdíjban részesül? Jogosult lesz-e külön kérelem nélkül az emelésre?

Tovább a teljes cikkhez

Hogyan lesz jogosult a 0,5 százalékos nyugdíjemelésre az a nyugdíjas foglalkoztatott, aki az elmúlt időszakban évente 1-2 hónapot megbízási jogviszonyban állt egy kft.-nél, és a megbízási díja alapján minden esetben biztosítottnak minősült?

Tovább a teljes cikkhez

A továbbiakban a november havi plusznyugdíj összegével emelve kapják az ellátásukat az érintettek? Kikre vonatkozik az emelés?

Tovább a teljes cikkhez

Ha nem találta meg amit keresett indítson új keresést

Kérdésfeltevés Kérdésfeltevés Nyomtatás Főoldalra Nyomtatás Nyomtatás A lap tetejére A lap tetejére