tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

Indiai állampolgár magyar vállalkozása

Szöveg nagyítása Szöveg kicsinyítése Nyomtatás
A válaszadás időpontja: 2021. október 5. (Társadalombiztosítási Levelek 405. szám, 6924. kérdés)

Olvasói kérdés Kell munkavállalási engedélyt kérnie egy indiai állampolgárnak abban az esetben, ha Magyar-országon alapít egy kft.-t? A cég informatikával kíván foglalkozni, a munkavégzés pedig Indiában történne. Ebben az esetben be kell jelenteni a külföldi tagot társas vállalkozóként Magyar-országon, ha Indiában nem rendelkezik semmilyen biztosítási kötelezettséggel járó jogviszonnyal?

ÍGY OLVASHATJA A TELJES VÁLASZT...
ha nem előfizetőnk a teljes választ elküldjük e-mailen évente egyszeri alkalommal
...ha látogató: elküldjük e-mailen*
*ingyenes választ
évente csak egyszer küldünk.
Válasz (részlet): […]folytat - e munka vagy tevékenység vonatkozásában -, kizárólag e szerződő állam joghatósága alá tartozik.A kérdésben foglaltak szerint a tulajdonos munkavégzésére Indiában kerül sor, Magyarországon az érintett semmilyen tevékenységet nem folytat. Ezekkel a feltételekkel az indiai jog hatálya alá fog tartozni, az ottani szabályok szerint terheli a biztosítási és járulékfizetési kötelezettség. Így őt Magyarországon biztosítottként bejelenteni nem kell. A 445/2013. Korm. rendelet értelmében az érintettnek nem kell munkavállalási engedélyt kérnie. Ügyfélkapura és adóazonosítóra azonban szüksége lesz, hiszen ügyvezetőként a cég teljes körű ügyintézése nem oldható meg nélküle (pl. eBEV, e-önkormányzat). Ügyfélkapu létesítését bármely természetes személy[…]

Figyelmébe ajánljuk

Figyelembe vehető a rehabilitációs hozzájárulás összegének kiszámítása során a keresőképtelen, táppénzben részesülő megváltozott munkaképességű munkavállaló?

Tovább a teljes cikkhez

Kötelezett továbbra is szociális hozzá-járulási adó fizetésére az átalányadózó egyéni vállalkozó abban az esetben, ha a jövedelme eléri a minimálbér 24-szeresét, vagy ez is tekinthető úgy, mint az osztalék, és a jövedelmet nem terheli tovább a 15,5 százalékos adó?

Tovább a teljes cikkhez

Valóban élhet a szakképzési hozzájárulásra vonatkozó kedvezménnyel a kisvállalati adó hatálya alá tartozó vállalkozás is, amennyiben tanulót foglalkoztat?

Tovább a teljes cikkhez

Jogosult a munkaerőpiacra lépők után járó szociálishozzájárulásiadó-kedvezmény érvényesítésére a munkáltató a 2021. október 1-jén belépett munkavállalója után abban az esetben, ha az érintett már 6 hónapja - a minimálbér 30 százalékát meghaladó jövedelemmel...

Tovább a teljes cikkhez

Ha nem találta meg amit keresett indítson új keresést

Kérdésfeltevés Kérdésfeltevés Nyomtatás Főoldalra Nyomtatás Nyomtatás A lap tetejére A lap tetejére