tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

Kisadózó bt. kültagjának jogviszonya

Szöveg nagyítása Szöveg kicsinyítése Nyomtatás
A válaszadás időpontja: 2021. május 11. (Társadalombiztosítási Levelek 398. szám, 6800. kérdés)

Olvasói kérdés Alkalmazható megbízási jogviszonyban vagy esetleg alkalmi munkavállalóként egy kisadózó betéti társaság kültagja abban az esetben, ha a beltag bejelentett kisadózóként végzi az ügyvezetői feladatokat, a kültag pedig eddig nem működött közre?

ÍGY OLVASHATJA A TELJES VÁLASZT...
ha nem előfizetőnk a teljes választ elküldjük e-mailen évente egyszeri alkalommal
...ha látogató: elküldjük e-mailen*
*ingyenes választ
évente csak egyszer küldünk.
Válasz (részlet): […]történő munkavégzése nem jöhet szóba. Az egyszerűsített foglalkoztatás azonban nem zárható ki.Mivel a Kata-tv. nem definiálja a munkaviszony fogalmát, így az Art. értelmező rendelkezéseit kell segítségül hívnunk. Az Art. 7. §-ának 38. alpontja értelmében munkaviszonynak minősül - többek között - az Mt. szerinti munkaviszony, továbbá minden olyan munkavégzésre létesített jogviszony, amelyre törvény szerint az Mt. rendelkezéseit is alkalmazni kell, illetve a munkavégzésre irányuló törvényben szabályozott egyéb jogviszonyok.E körbe[…]

Figyelmébe ajánljuk

Az érvényes jogszabályoknak megfelelő lenne egy betéti társaság nyugdíjas kültagjának kisadózóként történő bejelentése akkor, ha így a továbbiakban a cégnek nem lenne főállású kisadózó tagja? Korábban a beltag működött személyesen közre a társaságban heti 36...

Tovább a teljes cikkhez

Meg kell fizetni a tételes adót egy kis­adózást választó betéti társaság kültagja után abban az esetben, ha kizárólag a tőkéjével járult hozzá a céghez, tevékenységet semmilyen módon nem végez? A társaságban a beltag a vezető tisztségviselő.

Tovább a teljes cikkhez

Bejelentheti kisadózóként a betéti társaság azt a kültagot, aki egyéni vállalkozóként szintén kisadózó, de 2021. október 1-jétől szünetelteti a tevékenységét?

Tovább a teljes cikkhez

Milyen járulékfizetési, illetve bejelentési kötelezettség terheli azt az evaalany betéti társaságot, amelynek heti 40 órás főállású munkaviszonynyal rendelkező kültagja ingyenesen végzi a társaság könyvelési feladatait?

Tovább a teljes cikkhez

Ha nem találta meg amit keresett indítson új keresést

Kérdésfeltevés Kérdésfeltevés Nyomtatás Főoldalra Nyomtatás Nyomtatás A lap tetejére A lap tetejére