tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

Megváltozott munkaképességű munkavállaló

Szöveg nagyítása Szöveg kicsinyítése Nyomtatás
A válaszadás időpontja: 2021. március 30. (Társadalombiztosítási Levelek 395. szám, 6750. kérdés)

Kérdés: Valóban figyelembe vehető megváltozott munkaképességű munkavállalóként a rehabilitációs hozzájárulás meghatározása során egy újonnan belépett munkavállaló, aki után sajátos nevelési igényű gyermekként magasabb összegű családi pótlékot folyósítottak?

ÍGY OLVASHATJA A TELJES VÁLASZT...
ha nem előfizetőnk a teljes választ elküldjük e-mailen évente egyszeri alkalommal
...ha látogató: elküldjük e-mailen*
*ingyenes választ
évente csak egyszer küldünk.
Válasz (részlet): […]megállapított - sajátos nevelési igényű gyermeknek vagy- felsőoktatási intézményben - a Felsőokt-tv. szerint megállapított - fogyatékossággal élő hallgatónakminősült.Rajtuk kívül azt a személyt is megváltozott munkaképességű munkavállalóként lehet számba venni, aki a munkaszerződése szerint jogszabályban meghatározottak alapján rehabilitációs mentori tevékenységet lát el, és a munkaszerződése szerinti napi munkaideje a 4 órát eléri. A munkáltatónál- 20 vagy annál kevesebb megváltozott munkaképességű munkavállaló esetén 1 fő,- 21-100 megváltozott munkaképességű munkavállaló esetén legfeljebb 4 fő,- 101-250 megváltozott munkaképességű munkavállaló esetén legfeljebb 8 fő,- 251-500 megváltozott[…]

Figyelmébe ajánljuk

Mikortól kötelezett egészségügyi szolgáltatási járulék fizetésére egy egyetemi hallgató, aki a második félévet levelező tagozaton folytatja?

Tovább a teljes cikkhez

Van valamilyen kizáró ok arra, ha egy kft. megbízási jogviszonyban szeretne foglalkoztatni egy nyugdíjas személyt, aki jelenleg közalkalmazottként is dolgozik? Hogyan kell ebben az esetben figyelemmel lenni a kereseti korlátra?

Tovább a teljes cikkhez

Hogyan kell eljárnia az adókedvezmény tekintetében annak a betéti társaságnak, amely 2018. december 5-től alkalmaz egy dolgozót, aki 2021. év végén lesz 25 éves? A társaság igénybe vette utána a 25 év alatti pályakezdőkre vonatkozó szociálishozzájárulásiadó-kedvezményt,...

Tovább a teljes cikkhez

Elfogadható biztosítási időként a kisadózó egyéni vállalkozó GYES-ideje a babaváró hitel igénylése során, ha erre az időszakra szüneteltette vállalkozását, és nem fizetett adót?

Tovább a teljes cikkhez

Ha nem találta meg amit keresett indítson új keresést

Kérdésfeltevés Kérdésfeltevés Nyomtatás Főoldalra Nyomtatás Nyomtatás A lap tetejére A lap tetejére