tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

Ellenőrzés home office-ban

Szöveg nagyítása Szöveg kicsinyítése Nyomtatás
A válaszadás időpontja: 2021. március 30. (Társadalombiztosítási Levelek 395. szám, 6746. kérdés)

Kérdés: Jogszerű, ha a munkáltató személyesen megjelenik a munkavállaló lakcímén, hogy ellenőrizze a munkáját, tekintettel arra, hogy a home office miatt a munkaszerződésben a munkavégzés helyét kiegészítették a lakcímmel is?

ÍGY OLVASHATJA A TELJES VÁLASZT...
ha nem előfizetőnk a teljes választ elküldjük e-mailen évente egyszeri alkalommal
...ha látogató: elküldjük e-mailen*
*ingyenes választ
évente csak egyszer küldünk.
Válasz (részlet): […]akkor a válasz jogviszonyonként eltérő lehet. Az Mt. azonban minden esetre kiterjedő rendelkezést is tartalmaz a 11/A. § (1) bekezdésében, amely szerint a munkavállaló a munkaviszonnyal összefüggő magatartása körében ellenőrizhető.E rendelkezés következtében a munkavállaló magánélete mentesül az ellenőrizhetőség alól, így egy esetleges munkáltatói ellenőrzés során nem kell aggódni a felhőben tárolt családi fotóalbum vagy a hálószobában bevetetlen ágy miatt.Az Mt. kifejezett tiltó rendelkezést nem tartalmaz arra vonatkozóan, hogy személyes ellenőrzést nem folytathat le a munkáltató, így a munkavállaló személyiségi jogainak tiszteletben tartásával eleget tehet ezen jogosultságának, kötelezettségének. Kötelezettsége is, hiszen a biztonságos, egészséget nem veszélyeztető munkakörnyezet biztosítása az ő feladatkörébe tartozik, így a munkakörülmények ellenőrzése végett jogos indok lehet a személyes jelenlét a helyszínen. Fontos azonban, hogy az ellenőrzéseknek mindig céllal kell rendelkezniük, mely cél lehet akár az utasítások teljesítésének ellenőrzése, vagy akár az egészséges munkakörnyezet biztosítása is.A jogalkotó nem tartalmaz külön rendelkezéseket az ilyen atipikus jellegű eltérésekre, azonban az így létrejött jogviszony jegyei alapján bizonyos tekintetben hasonlóság mutatható ki a távmunkával. A távmunka szabályozása zsinórmértékül szolgálhat, hogy egy esetleges peres eljárásban esetleg erre hivatkozhatnak eredménnyel a felek. Eszerint lehetséges az, hogy személyesen ellenőrzi munkavállalóját annak lakcímén, azonban a munkáltatónak[…]

Figyelmébe ajánljuk

Mikortól kötelezett egészségügyi szolgáltatási járulék fizetésére egy egyetemi hallgató, aki a második félévet levelező tagozaton folytatja?

Tovább a teljes cikkhez

Van valamilyen kizáró ok arra, ha egy kft. megbízási jogviszonyban szeretne foglalkoztatni egy nyugdíjas személyt, aki jelenleg közalkalmazottként is dolgozik? Hogyan kell ebben az esetben figyelemmel lenni a kereseti korlátra?

Tovább a teljes cikkhez

Hogyan kell eljárnia az adókedvezmény tekintetében annak a betéti társaságnak, amely 2018. december 5-től alkalmaz egy dolgozót, aki 2021. év végén lesz 25 éves? A társaság igénybe vette utána a 25 év alatti pályakezdőkre vonatkozó szociálishozzájárulásiadó-kedvezményt,...

Tovább a teljes cikkhez

Elfogadható biztosítási időként a kisadózó egyéni vállalkozó GYES-ideje a babaváró hitel igénylése során, ha erre az időszakra szüneteltette vállalkozását, és nem fizetett adót?

Tovább a teljes cikkhez

Ha nem találta meg amit keresett indítson új keresést

Kérdésfeltevés Kérdésfeltevés Nyomtatás Főoldalra Nyomtatás Nyomtatás A lap tetejére A lap tetejére