tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

Kiva hatálya alá tartozó kft. ügyvezetője

Szöveg nagyítása Szöveg kicsinyítése Nyomtatás
A válaszadás időpontja: 2017. április 25. (Társadalombiztosítási Levelek 317. szám, 5378. kérdés)

Kérdés: Milyen járulékokat kell megfizetnie egy kiva hatálya alá tartozó kft.-ben a tulajdonos ügyvezetőnek abban az esetben, ha egyben egyéni vállalkozó is, és a minimális adó- és járulékfizetési kötelezettségét abban a jogviszonyában teljesíti? Hogyan kell eljárni akkor, ha a kft.-ben személyi jellegű kifizetésben is részesül? Mennyiben változik a helyzet, ha az ügyvezetést részmunkaidőben látja el?

ÍGY OLVASHATJA A TELJES VÁLASZT...
ha nem előfizetőnk a teljes választ elküldjük e-mailen évente egyszeri alkalommal
...ha látogató: elküldjük e-mailen*
*ingyenes választ
évente csak egyszer küldünk.
Válasz (részlet): […]járulékalapot képező összes jövedelemként) a minimálbér 112,5 százalékát kell figyelembe venni, ha a tagra jutó személyi jellegű ráfordítás ennél alacsonyabb.A jogszabály alkalmazásában tagon a Tbj-tv. szerinti társas vállalkozót kell érteni, azzal, hogy tagra jutó személyi jellegű kifizetés meghatározása során nem kell figyelembe venni a minimálbér 112,5 százalékát arra az időszakra, amelyre a társas vállalkozónak nem keletkezik a Tbj-tv. 27. §-ának (2) bekezdése szerinti járulékalap utáni járulékfizetési kötelezettsége.Lássuk, hogy mindezek figyelembevételével hogyan alakulnak a kérdésben említett tag utáni társadalombiztosítási terhek.Abban az esetben, ha az érintett társas vállalkozóként működik közre a kiva hatálya alá tartozó vállalkozásban, és a főszabálynak megfelelően egyéni vállalkozóként eleget tesz a havi minimális adó- és járulékfizetési kötelezettségének,[…]

Figyelmébe ajánljuk

Be kell biztosítottként jelenteni, illetve kell járulékot fizetni egy kiva hatálya alá tartozó kft. GYET-ben részesülő ügyvezetője után, aki ingyenesen látja el a tevékenységét? Az ügyvezető alkalmazása érinti a kiva alapját?

Tovább a teljes cikkhez

Mi lesz a kisvállalati adó alapja egy Kiva-tv. hatálya alá tartozó társaság ügyvezetője esetében, aki főfoglalkozású társas vállalkozóként nem vesz fel jövedelmet, csak a járulékokat fizeti meg a minimálbér után? Meg kell fizetni ebben az esetben a szociális...

Tovább a teljes cikkhez

Egy kivás cég ügyvezetője után, aki külföldön áll biztosítási jogviszonyban, a magyar kivás cégben az ügyvezetésért díjazásban nem részesül, kell-e az aktuális minimálbér szerint járulékot fizetni?

Tovább a teljes cikkhez

Mikortól kötelezett egészségügyi szolgáltatási járulék fizetésére egy egyetemi hallgató, aki a második félévet levelező tagozaton folytatja?

Tovább a teljes cikkhez

Ha nem találta meg amit keresett indítson új keresést

Kérdésfeltevés Kérdésfeltevés Nyomtatás Főoldalra Nyomtatás Nyomtatás A lap tetejére A lap tetejére