tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

Egyéni ügyvéd szülése

Szöveg nagyítása Szöveg kicsinyítése Nyomtatás
A válaszadás időpontja: 2014. április 29. (Társadalombiztosítási Levelek 257. szám, 4386. kérdés)

Olvasói kérdés Kell szüneteltetni az ügyvédi tevékenységet a TGYÁS és a GYED igénybevételének ideje alatt annak az egyéni ügyvédnek az esetében, aki várhatóan 2014. május 9-én fog szülni, de a terhességi-gyermekágyi segélyt már a szülést megelőzően igénybe kívánja venni? Mi történik akkor, ha szünetelteti a tevékenységét az ellátások igénybevétele alatt?

ÍGY OLVASHATJA A TELJES VÁLASZT...
ha nem előfizetőnk a teljes választ elküldjük e-mailen évente egyszeri alkalommal
...ha látogató: elküldjük e-mailen*
*ingyenes választ
évente csak egyszer küldünk.
Válasz (részlet): […]keresőtevékenység személyes folytatását ezen ellátások folyósításának időszaka alatt, ellenkező esetben az ellátásokra jogosultság megszűnik [Eb-tv. 41.§ (1) bekezdés b) pont, 42/C. § a) pont].Társadalombiztosítási értelemben az ügyvédi tevékenység szüneteltetése alatt szünetel a biztosítás [Tbj-tv. 8. § e) pont], tehát az egyéni ügyvédet járulékfizetési kötelezettség ezen időszak alatt nem terheli.Ugyanakkor az ellátások folyósításának időszakára az ügyvéd egészségügyi szolgáltatásokra[…]

Figyelmébe ajánljuk

Fizethet-e az ügyvédi iroda a tagja részére önkéntes kölcsönös biztosítópénztári tagdíjat adó- és járulékmentesen, ha a tag nem áll munkaviszonyban, és a foglalkoztatási hozzájárulás nem éri el a minimálbért?

Tovább a teljes cikkhez

Mi alapján kell járulékot fizetnie egy ügyvédi iroda vezető tagjának, aki 2012. január 1-jétől rokkantsági ellátásban részesül, és a kamarai tagsága egész évben folyamatos volt?

Tovább a teljes cikkhez

Állhat-e munkaviszonyban az irodájával egy egyszemélyes ügyvédi iroda tagja, és milyen járulékfizetési kötelezettsége van?

Tovább a teljes cikkhez

Mentesülhet-e az egészségügyi szolgáltatási járulék megfizetése alól egy ügyvédi munkaközösség rokkantsági nyugdíjas tagja, amennyiben nem végez tényleges tevékenységet?

Tovább a teljes cikkhez

Ha nem találta meg amit keresett indítson új keresést

Kérdésfeltevés Kérdésfeltevés Nyomtatás Főoldalra Nyomtatás Nyomtatás A lap tetejére A lap tetejére