tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

Széchenyi Pihenő Kártya

Szöveg nagyítása Szöveg kicsinyítése Nyomtatás
A válaszadás időpontja: 2013. augusztus 21. (Társadalombiztosítási Levelek 243. szám, 4160. kérdés)

Olvasói kérdés Részesülhet Széchenyi Pihenő Kártya-juttatásban egy kft. kiegészítő tevékenységet folytató tagja, aki személyesen közreműködik a cég tevékenységében, és tagi jövedelmet is felvesz?

ÍGY OLVASHATJA A TELJES VÁLASZT...
ha nem előfizetőnk a teljes választ elküldjük e-mailen évente egyszeri alkalommal
...ha látogató: elküldjük e-mailen*
*ingyenes választ
évente csak egyszer küldünk.
Válasz (részlet): […]akadálya annak, hogy a kérdésbeli kiegészítő tevékenységet folytató társas vállalkozó részére a kft. Széchenyi Pihenő Kártyát juttasson a kedvezőbb közteher-fizetési feltételek mellett. Ez azt jelenti, hogy a Széchenyi Pihenő Kártya juttatása, mint béren kívüli juttatás után az adó a kifizető kft.-t terheli. Béren kívüli juttatás esetében jövedelemnek minősül a juttatás értéke, és a kifizetőt terhelő adó alapja a jövedelem 1,19-szerese, amely után a kifizető kft. a 16 százalékos személyi jövedelemadón túl a 14 százalékos mértékű egészségügyi hozzájárulást is köteles megfizetni [Szja-tv. 69. § (1)-(2) bekezdései, Eho-tv. 3. § (4) bekezdése]. Az Szja-tv. 71. §-ában meghatározott feltételeknek megfelelő, de az ott meghatározott értékhatárt meghaladó juttatás esetén az értékhatárt meghaladó rész egyes meghatározott juttatásnak minősül. Egyes meghatározott juttatásnak minősül a munkáltató által a munkavállalónak, valamint a munkavállalóra tekintettel[…]

Figyelmébe ajánljuk

Adható-e munkakörre, életkorra, munkaviszonyban eltöltött időre tekintettel differenciáltan a Széchenyi Pihenőkártya és az Erzsébet-utalvány? Kizárható-e belső szabályzatban a dolgozók bizonyos köre a juttatásból (pl. táppénzen, próbaidőn lévők)?

Tovább a teljes cikkhez

Adhat-e a munkáltató hozzájárulást a SZÉP kártya vendéglátás alszámlájára azoknak a dolgozóknak, akik Erzsébet-utalványt is kapnak?

Tovább a teljes cikkhez

Milyen kötelezettség terheli a nyugdíjas munkavállaló részére adott SZÉP Kártya-juttatást?

Tovább a teljes cikkhez

Van-e már lehetőség arra, hogy a munkáltató befizetéseket teljesítsen a dolgozók Széchenyi Pihenő Kártyájára? Milyen feltételekkel teljesíthető az utalás?

Tovább a teljes cikkhez

Ha nem találta meg amit keresett indítson új keresést

Kérdésfeltevés Kérdésfeltevés Nyomtatás Főoldalra Nyomtatás Nyomtatás A lap tetejére A lap tetejére