Rendszeres és nem rendszeres jövedelem osztószáma

Kérdés: A betegszabadság kimerítését követően a táppénzalap megállapításához hogyan alakul a rendszeres és nem rendszeres jövedelem osztószáma az alábbi esetben? A biztosított 2006. november 13-ától 2007. július 31-ig munkaviszonyban állt. Passzív jogon táppénzben részesült 2007. augusztus 1-jétől szeptember 14-ig, majd méltányosságból, még 2007. szeptember 15-étől október 29-ig. Ismét munkaviszonyban áll 2007. november 7-étől jelenleg is, de 2008. szeptember 9-étől keresőképtelen beteg. 2007. évre nem rendszeres jövedelemként 39 000 forint éves jutalom került kifizetésre 2007. március 10-én a 2007. évi munkájáért, és 80 700 forint túlóra és minőségi jutalom a havi munkájáért.
Részlet a válaszából: […] ...a kérdésnél is döntő a folyamatos biztosítási időmegállapítása. Mivel a biztosított két jogviszonyát a táppénzfolyósításidőtartama összeköti (jogfenntartó idő), ezért a biztosítása folyamatos. Atáppénz összegének megállapításánál az általános...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2008. november 25.

Nem rendszeres jövedelem osztószáma

Kérdés: A munkavállaló 1990. január 1-jétől 2002. július 31-ig állt munkaviszonyban "A" munkáltatónál. 2002. január 1-jétől július 31-ig kifizetett rendszeres jövedelme 420 000 forint volt, 2002. június 1-jétől június 30-ig tartó időtartamra 25 000 forint jutalomban részesült. 2002. augusztus 1-jétől jelenleg is "B" munkáltatónál áll munkaviszonyban. 2002. augusztus 1-jétől december 31-ig terjedő időtartamra 400 000 forint munkabérben részesült. A dolgozó 2003. február 26-ától beteg gyermekének ápolása miatt gyermekápolási táppénzt igényel. Mi lesz az osztószáma a 25 000 forint jutalomnak?
Részlet a válaszából: […] ...táppénz összegének megállapításánál – a folyamatos biztosítási időre tekintettel – a számítási időszak a 2002. január 1-jétől december 31-ig terjedő időtartam, és az alap pedig az ezen időtartamra járó rendszeres jövedelem, valamint az ezen időtartam...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2003. június 3.
Kapcsolódó címke: