tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott GYET-ben részesülő munkavállaló keresőképtelensége tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: GYET-ben részesülő munkavállaló keresőképtelensége

Kérdés: Keresőképtelensége esetén jogosult lesz táppénzre az a munkavállaló, akinek a harmadik gyermeke 2018. november 4-én töltötte be a 3. életévét, november 5-től GYET-ben részesül, amelynek folyósítása alatt 2019. augusztus 1-jétől napi négy órában visszament dolgozni, és október 4-étől keresőképtelen? A GYES folyósításának megszűnését követően a munkáltató még két évig engedélyezte a fizetés nélküli szabadságot.
Részlet a válaszból: […]időtartamának megállapításánál, csak a GYET folyósításának időtartama alatt biztosítási jogviszonyban töltött időtartamot lehet figyelembe venni, amely jelen esetben 64 nap. Tehát a munkavállaló a betegszabadság lejártát követően 64 napig jogosult táppénzre.A táppénz összegének megállapításánál szintén a GYET folyósítása melletti jogviszonyból származó jövedelmet lehet figyelembe venni. A táppénzalap kiszámítására az Eb-tv. 48. §-ában foglaltakat kell alkalmazni. Figyelembe[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2019. október 29.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 6239