tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott GYES-en lévő anya külföldi tartózkodása tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Biztosítás GYES-en lévő kismama külföldi tartózkodása alatt

Kérdés: Szünetel a munkavállaló biztosítása abban az esetben, ha a GYES-ellátás folyósításának ideje alatt egy évre kiköltözik a gyermekével a Brüsszelben dolgozó férjéhez, és ezalatt az ellátás folyósításának felfüggesztését kéri? Az édesanya a külföldi tartózkodás során a másik tagállamban megigényelte a családi ellátást.
Részlet a válaszból: […]munkavállaló biztosítása azonban ezen jogszabályi hely értelmében nem szünetel.Az említett rendelkezés ugyan a szünetelés alól mentességet csecsemőgondozási díj, örökbefogadói díj, gyermekgondozási díj, gyermekgondozást segítő el-látás, gyermekgondozási segély vagy gyermeknevelési támogatás folyósításához köti, amit az érintett nem kaphat, ugyanis uniós államtól részesül ehhez hasonló ellátásban. Ugyanakkor az uniós koordiná-ciós rendelet (883/2004/EK rendelet) 5. cikkének a) pontja úgy rendelkezik, hogy amennyiben az illetékes tagállam jogszabályai szerint a szociális biztonsági ellátások és egyéb jövedelmek kézhezvétele meghatározott jogkövetkezményekkel jár, az ilyen jogszabályok vonatkozó rendelkezéseit ugyancsak[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2020. április 28.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 6419