tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

5 találat a megadott GYED megszakítása tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Ellátások GYED-ben részesülő anya balesete esetén

Kérdés: Milyen ellátást vehet igénybe az anya, illetve igényelheti a GYED-et az apa abban az esetben, ha az anya a 2017. augusztus 5-én született gyermekük gondozása céljából fizetés nélküli szabadságon van, amelynek ideje alatt közúti balesetet szenvedett 2018. február 23-án, két hétig kórházban volt, jelenleg pedig begipszelt lábbal fekszik otthon, a gyermeket sem tudja ellátni, így az apának kellett otthon maradnia? Az anya 15 éve dolgozik jelenlegi munkáltatójánál, részére a GYED-et a cég által üzemeltetett kifizetőhely folyósítja, de a kifizetést 2018. február 24-től felfüggesztette. A gyógyulása több hónapot fog igénybe venni, ezért az orvos keresőképtelen állományba vette.
Részlet a válaszból: […]folyósításáról is lemond. Keresőképtelen táppénzre jogosult, viszont nem hagyható figyelmen kívül, hogy a táppénzre jogosultsága előtt a betegszabadságát kell igénybe vennie. A táppénzre való jogosultságának első napja a betegszabadság lejártát követő nap.Az apa a foglalkoztatójánál gyermeke gondozása címén fizetés nélküli szabadságot igényelhet, és gyermekgondozásidíj-igényt nyújthat be. Az apa GYED-jogosultságát az Eb-tv. 42/A. §-ában foglaltak alapján kell[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2018. április 17.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5727
Kapcsolódó tárgyszavak: ,

2. találat: GYED folyósításának megszüntetése

Kérdés: Kérheti-e a GYED folyósításának megszüntetését, illetve ha elhelyezkedik, és 2 hónap múlva ismét kéri a GYED folyósítását, ezzel megszerzi-e az ismételt szülése esetén a terhességi-gyermekágyi segélyre és a GYED-re a jogosultságot az az édesanya, aki 2005. áprilisig nappali tagozatos főiskolai hallgató volt, 2005. július 20-tól 2006. december 31-ig határozott idejű munkaszerződéssel alkalmazták, és 2006. december 19-én szült? A szülés napjától terhességi-gyermekágyi segélyben, majd jelenleg is gyermekgondozási díjban részesül, és második babát szeretne.
Részlet a válaszból: […]éven belül 180 napon át biztosított volt. A 180 napi előzetes biztosítási időbe be kell számítani a biztosításban töltött időn felül - többek között - a korábbi biztosítás megszűnését követő terhességi-gyermekágyi segély, gyermekgondozási díj folyósításának az idejét is. (Jelen esetben a jogosultsági feltételekkel az anya rendelkezik.) Felhívjuk a figyelmüket arra, hogy ha a biztosított anya a GYED folyósításának időtartama alatt szül ismételten, a két ellátás (GYED, terhességi-gyermekágyi segély) közül választhat. Ha a szülés napjától a terhességi-gyermekágyi segélyt választja, az csak abban az esetben jár részére, ha a GYED folyósítása beszüntetésre kerül. Ha továbbra is a GYED folyósítását kéri, mely az első baba születése napjáig - 2008. december 19-ig - még jár, a második baba után a terhességi-gyermekágyi segély a szülési szabadság még hátralévő időtartamára folyósítható. (A szülési szabadság a szülést követő 24 hét, azaz 168 nap.) A gyermekgondozási díjra való jogosultságát befolyásolja az ismételt szülés időpontja, ugyanis gyermekgondozási díjra az a biztosított anya jogosult, aki a szülést megelőző két éven belül 180 napon át biztosított volt. A 180 napi előzetes biztosítási időbe nem számítható be a biztosítás megszűnését követően (passzív jogon) folyósított gyermekgondozási díj időtartama. Az anyának lehetősége van arra is, hogy a 2006. december 19-én született gyermeke után a gyermekgondozási díj folyósításának beszüntetését követően gyermekgondozási segélyt igényeljen. Ugyanis a gyermekgondozási segélyben részesülő keresőtevékenységet - a gyermek egyéves korát követően - korlátlanul folytathat. Tehát az anya teljes munkaidőben is dolgozhat a GYES folyósítása mellett. Ismételt szülése esetén az ellátások közül ismételten választania kell. Terhességi-gyermekágyi segélyben akkor részesülhet, ha a GYES folyósításának megszüntetését kéri. Amennyiben határozott időre szóló munkaviszonyt létesít az anya, ismételt szülése esetén a jogosultságai a következőképpen alakulnak: 1. Ha az ismételt szülés még a munkaviszony (biztosítás) fennállása alatt történik, a terhességi-gyermekágyi segélyre és a gyermekgondozási díjra[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2008. február 26.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 2107
Kapcsolódó tárgyszavak:

3. találat: TGYÁS és GYED alapja

Kérdés: Mi lesz a terhességi-gyermekágyi segély és a GYED alapja annál a 2006. december 29-én szült kismamánál, aki 2005. január 1-jétől 2005. június 30-áig állt munkaviszonyban havi 30 000 forint munkabérrel, majd új munkaviszonyt létesített 2006. augusztus 1-jén, 2006 augusztustól novemberig havi 70 000 forint jövedelemmel rendelkezett, december havi szerződés szerinti munkabére 125 000 forint, ezenfelül a 2006. augusztus 1-jétől december 31-jéig terjedő időtartamra 120 000 forint jutalmat kapott?
Részlet a válaszból: […]naptári napi bére, ezért a terhességi-gyermekágyi segély naptári napi összegét - a speciális szabályra tekintettel - a jogosultság kezdőnapján érvényes minimálbér kétszerese harmincadrészének figyelembevételével kell megállapítani, azaz 125 000 forint : 30 nap = 4166,66 forint napi alappal. A 4166,66 forintot azonban csak abban az esetben lehet alapul venni, ha a biztosított pénzbeli egészségbiztosítási járulék alapját képező jövedelme a minimálbér kétszeresét eléri. Ha a tényleges jövedelem ennél az összegmél kevesebb, akkor a tényleges jövedelmet kell figyelembe venni. A tényleges jövedelem naptári napi összegének kiszámítására ismét a táppénzre vonatkozó rendelkezéseket kell megfelelően alkalmazni. Vagyis a tényleges jövedelem naptári napi összegét az irányadó időszak alatt elért jövedelemből kell kiszámítani. Az irányadó időszakban a kismama pénzbeli egészségbiztosításijárulék-alapot képező jövedelme 399 048 forint (rendszeres jövedelem). Ennek naptári napi összege 2660,32 forint. A 120 000 forint jutalom, mint nem rendszeres jövedelem, akkor vehető figyelembe, ha azt az irányadó időszakban fizették ki. Kifizetésére vonatkozóan a kérdező nem tett említést, tehát a számításnál nem is vettem figyelembe. Mivel a tényleges jövedelem naptári napi átlaga kevesebb, mint a minimálbér kétszeresének harmincadrésze, ezért a terhességi-gyermekágyi segély összegét[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2007. március 27.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 1727

4. találat: GYED folyósításának megszakítása

Kérdés: Újból megállapításra kerül-e a gyermekgondozási díj összege abban az esetben, ha egy 2004-ben szült dolgozó, akinek a gyermekgondozási díját a 2003. évben elért jövedelme alapján állapították meg, 2005-ben megszakítja a díj folyósítását, majd ismételten igényli? A dolgozó 2003. évben végig minimálbérrel volt bejelentve, 2004. januártól a munkabére havi 100 000 forintra változott.
Részlet a válaszból: […]gyermekgondozási díjat ugyanazon gyermek után és ugyanazon személy számára kellene megállapítani, a gyermekgondozási díj összege
A kérdésre adott teljes válasz megjelenítéséhez válasszon a jobb oldali lehetőségek közül,
az Így olvashatja a teljes választ...
...ha előfizetőnk jelentkezzen be felhasználónevének és jelszavának megadásával
illetve
...ha látogató elküldjük e-mailen önnek a választ, ekkor munkhelyi e-mail címének megadásával indíthatja el a folyamatot*
* ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2005. március 8.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 968
Kapcsolódó tárgyszavak: ,

5. találat: Gyermekgondozási díj folyósításának megszakítása

Kérdés: A GYED-ben részesülő biztosított megszüntette az ellátás folyósítását és munkát vállalt. Lehet-e folyósítani a gyermek kétéves koráig a GYED-et, vagy az édesanya csak GYES-re válik jogosulttá, ha a gyermek betegsége miatt a munkáját nem tudja ellátni?
Részlet a válaszból: […]levélíró nem közölte, hogy a gyermek betegsége hosszan tartó-e, ezért felhívom a figyelmét a gyermekápolási táppénz igénybevételének lehetőségére. A szülő az egyévesnél idősebb, de háromévesnél fiatalabb
A kérdésre adott teljes válasz megjelenítéséhez válasszon a jobb oldali lehetőségek közül,
az Így olvashatja a teljes választ...
...ha előfizetőnk jelentkezzen be felhasználónevének és jelszavának megadásával
illetve
...ha látogató elküldjük e-mailen önnek a választ, ekkor munkhelyi e-mail címének megadásával indíthatja el a folyamatot*
* ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2004. január 13.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 486
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,