tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott fizetési fokozat megállapítása tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Beszámítható jogviszonyok, szolgálati idők

Kérdés: A fizetési fokozat megállapításánál figyelembe vehető-e a betéti társaságban eltöltött 15 év annak a 2009-ben karbantartó lakatos munkakörben közalkalmazotti jogviszonyt létesített munkavállalónak az esetében, aki 1972-ben szerzett géplakatos szakképzettséget, több éven keresztül ebben a szakmában dolgozott különböző munkáltatóknál, majd 1994. január 1-jétől 2008. december 31-ig saját céget alapítva betéti társaság beltagjaként végzett vendéglátó szakmában munkát?
Részlet a válaszból: […]jogviszonyban töltött időt. A fizetési fokozat megállapításánál közalkalmazotti jogviszonyban töltött időnek számít a fentieken túlmenően: 1. a munkaviszonynak az az időtartama, amely alatt a közalkalmazott a közalkalmazotti jogviszonyában betöltendő munkaköréhez szükséges iskolai végzettséggel vagy képesítéssel rendelkezett; 2. az 1992. július 1-jét megelőzően fennállt munkaviszony teljes időtartama; továbbá 3. a sor- vagy tartalékos katonai szolgálatban, illetve a polgári szolgálatban; valamint 4. nem a pályakezdő fiatalok támogatásáról szóló törvény és a köztisztviselői törvény hatálya alá tartozó szervnél ösztöndíjas foglalkoztatási jogviszonyban eltöltött idő. Fentiek alapján az 1992. július 1-jét követően már az Mt. hatálya alá tartozó munkaviszonyban töltött időt sem lehet a fizetési fokozat megállapításánál közalkalmazotti jogviszonyban töltött időnek tekinteni, csak akkor, ha a közalkalmazott a közalkalmazotti jogviszonyában betöltendő munkaköréhez szükséges iskolai végzettséggel vagy képesítéssel rendelkezett. Tekintettel arra, hogy a kérdésben szereplő közalkalmazott az 1991. július 1-jét követő időszakban már rendelkezett[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2010. január 12.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 2831